GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ocak 2016 Çarşamba 09:46

Vali Toprak’tan kaymakamlara ‘FETÖ’ uyarısı!

İzmir Valisi, kaymakamlarla yaptığı toplantıda paralel yapılanmayla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

EGEDESONSÖZ -  İzmir Valisi Mustafa Toprak Vilayetler Evi’nde kaymakamlarla bir araya geldi.

İzmir Valisi Toprak zirvede önemli uyarılarda bulunurken, ‘paralel yapı’yla mücadele vurgusu yaptı.

Toprak, kaymakamların devletin önemli bir temsilcisi olduğunu ifade ederek, “Esas işimiz hizmet, vatandaş memnuniyeti. Vatandaşlara hizmet etmek; devlet olmanın, sosyal devlet olmanın bir gereğidir; Bu konuda görevini aksatan kişilere müsamaha edilmesi asla ve asla kabul edilemez, bu konuda tüm ilgili kamu çalışanlarının da önemli çalışmalar yapmalarını, ama çalışmalara devam ederken, aksayan konular varsa, bunların özellikle takip edilmesi gerekliliğinin de ortada olduğunu bilmeliyiz” dedi.

Hedefin özellikle erişilebilir sağlık hizmetlerinde de vatandaşların şikâyetine konu olan konuların bizzat yerinde denetlenerek müdahale edilmesi gerektiği ve sorunların ortadan kaldırılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Vali Toprak, “Eğitimde çocuklarımızın iyi bir gelecek kazanması adına okulların hem fiziki mekânlarının düzenlenmesi, hem de iç nitelik olarak eğitim öğretimin kalitesinin yükseltilmesi olduğunu, bu konuda mutlak surette elimizdeki tüm imkânların seferber edilmesi ve devam etmekte olan, planlanan ve inşaatı devam etmekte olan gerek okul yatırımlarının, gerek sağlık yatırımlarının iyi bir şekilde takip edilmesi ve süresi içerisinde ve tüm teknik donanıma uygun olarak yapılmasının da takip edilmesini sizlerden istiyorum” diye konuştu.

Toprak, kaymakamlara devam eden yatırım çalışmalarını iyi takip etmelerini de söylerken, özellikle vatandaşların huzur ve sükûnetini temin edecek, emniyet, asayiş,  güvenlik, trafik hizmetlerinin üzerinde hassasiyetle durulması ile tüm terör örgütleri ile mücadele ve her türlü istismar alanlarının yok edilmesi ve önleyici tedbirleri alınması, eğitim, sağlık, kültür ve sosyal hizmet alanlarında ve sosyal yardımlar konularındaki çalışmaların, Kaymakamlarca takibinin ve bu konudaki var olan sorunların ortadan kaldırılması ile ihtiyaçların karşılanması noktasında da önemli bir katkı sağlamalarını da istedi.

‘FETÖ’ TALİMATI!
Toprak’tan kaymakamlara paralel uyarısı da geldi. İzmir Valisi, ‘devlet içinde devlet oluşturan’, ‘her türlü istismarı, kanunsuzluğu, hukuksuzluğu içerisinde barındıran’ şeklinde tanımladığı ‘FETÖ’ örgütü yapılanmasına dikkat açıklamasına yaparken, istismar alanlarının yok edilmesine karşı etkin tedbir talimatı verdi.

Vali Toprak, ayrıca düzensiz göçle mücadele konusunda Suriyeliler başta olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının üçüncü ülkelere geçişinin engellenmesi ve deniz üzerinde ölümlerinin önlenmesi için etkin, engelleyici tedbirlerin alınıp uygulanması ve Göç İdaresi İl Müdürlüğü ile koordineli çalışılması talimatını da verdi.

Kurumlararası işbirliği mesajı veren Toprak, “Kurumlar arası iş birliğini gerçekleştirmede ve tıkanan sorunların kurumlar arasında giderilmesi noktasında bizzat yönlendirme ve işin sahibi olarak sonuçlandıracak şekilde giderilmesine gayret göstermenizi istiyorum. Bugüne kadar yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı da hepinizi bir kez daha tebrik ediyorum ve yeni başlayan arkadaşların da bu güzel ilde hizmet etme fırsatını buldukları için şanslı olduklarını, ama bu şansın vermiş olduğumuz hizmetle daha da yerine oturacağını ve anlam kazanacağını da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.