GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ocak 2016 Çarşamba 11:16

Vali Toprak’tan Foça raporu: Yatırım mesajları

İzmir Valisi Mustafa Toprak Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun cenazesine katılmak için Foça’ya gitti. İlçe turunda yatırımları yerinde inceleyen Vali Toprak, Menemen, Yeni Foça arasında yapımı süren karayolları ve eski öğretmenevi binasının restorasyonu gibi konularda mesajlar verdi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Valisi Mustafa Toprak,  Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu'nun cenaze merasimine katılmak için Foça’ya giderek, Foça Kaymakam’ı Niyazi Ulugölge’yi makamında ziyaret etti.

ESKİ ÖĞRETMENEVİ BİNASI İHALEYE ÇIKIYOR
Vali Toprak, Foça Kaymakamlığı ziyareti sırasında, İlçede yürütülmekte olan kamu hizmetleri ve kamu yatırımları hakkında Kaymakam Ulugölge’ den bilgi aldı. İlçede yapılması gerekli yatırım ve hizmetleri görüştü. Vali Toprak, eski öğretmenevi binasının Valilik tarafından sağlanan maddi kaynakla restorasyonunun sağlanması ve ilçenin kültür sanat ve benzeri faaliyetlerinde kullanılması konusunda son aşamaya gelindiğini ve kısa  süre içerisinde restorasyon ihalesine çıkılacağını açıkladı.

YATIRIM MESAJLARI
Vali Toprak, Menemen Yeni Foça arasında Karayolları tarafından yapımına başlanan yolun 2016 yılı içerisinde bitirilmesi konusunda çalışmaların devam ettiğini ve kamulaştırma gibi konularda gecikme yaşanmadığı takdirde 2016 yılı sonunda yolun önemli ölçüde tamamlanacağını ve demir çelik tesisleri alanından yolun dışarıya çıkarılarak ulaşımın rahatlayacağını ifade etti. Ayrıca Bedia Midilli ilkokulunun daha rahat ve geniş alana yapılması konusunda yer arayışlarının devam ettiğini de belirtti.

UNESCO TAKİBİ
Foça’nın özgün ve sakin yapısı yanında kültür ve turizm değerleri açısından önemli bir merkez olduğunu ifade eden Toprak,  Foça Kalesi ve çevresinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması konusunun takiplerinde olduğunu ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir'deki değerlerin UNESCO’ya yazdırılması konusunda anlayış birliği içerisinde olduklarını belirtti.

CENAZEYE KATILDI
Ziyaret sonrası Vali Toprak, Emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu’nun cenaze merasimine katıldı. Öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan V. Sırrı Aydoğan,  Hava Eğitim Komutanı Korgenarel Hasan Küçükakyüz, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, çok sayıda askeri yetkili, ailesi, silah arkadaşları ve yakınları katıldı.

İstanbul’da tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde (GATA) hayatını kaybeden Özel Harp Dairesi eski Başkanı Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu için memleketi Foça ilçesinde askeri cenaze töreni düzenlendi.

‘EVE GİDİN, VALİ AMCA GELDİ’ DEYİN
Cenazenin ardından Niyazi Ulugölge ile birlikte Foça Bedia Midilli İlkokulunu ziyaret gerçekleştirildi. Vali Toprak, sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette öğrencilere çeşitli sorular sordu ve aldığı doğru cevaplar karşısında öğrencileri tebrik etti. Vali Toprak, ziyaret ettiği 1. Sınıf ilkokul öğrencileri ile çeşitli diyaloglar gerçekleştirdi ve derslerine çalışmaları, arkadaşlarını sevmeleri ve iyi geçinmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu ve “ Akşam okuldan çıkıp eve gittiğinizde diyeceksiniz ki, Vali Amca ve Kaymakam Amca geldiler sınıfımızı ziyaret ettiler, Vali Amca hepinize selamlarını ve saygılarını ilettiler deyin.” dedi ve öğrencilerin göstermiş olduğu ilgiden dolayı onlara teşekkür ederek, derslerinde başarılar diledi.