GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Aralık 2022 Çarşamba 14:44

Vali Köşger'den 'afet' mesajı: En kötüsüne hazır olmalıyız!

İzmir'de İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP) yıllık değerlendirme toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapıldı.

AFAD İl Müdürlüğü tarafından Balçova Termal Otel'de düzenlenen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi bölgeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Köşger, yaptığı konuşmada afetlerin en hazır olunan zamanlarda gelmediğinin yaşanarak öğrenildiğine dikkat çekerek İzmir'in sanayi, ticaret, tarım ve turizmde müthiş bir potansiyeli olduğunu ancak aynı zamanda bütün afet türlerine de maruz kalabilecek bir il olduğunu belirtti.

Türkiye tarihindeki kayda geçmiş ilk tsunaminin de İzmir'de yaşandığını anımsatan Köşger, şöyle konuştu:

"Deprem, sel, heyelandan tutun da orman yangınlarına kadar birçok felakete maruz kalabilecek bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu sebeple bizim her anlamda hazır olmamız lazım. Tatbikatlarımızı yapıyor olmamız lazım. Afet geldiği anda daha önceden çalışılmış programlarıyla, insan kaynaklarıyla ve diğer hususlarla hazır değilseniz o durumda ne yapacağınızı bilmez bir halde kalabiliyorsunuz. Bütün afetlerin aynı anda olması ihtimali de var. Hiç olmaz denilen şeyler oluyor. O yüzden ona da hazırlıklı olmamız lazım. Şehrimizi bütün afetlere karşı hazır tutmalıyız."

AFAD İl Müdürü Kartal Muhcı da İRAP'ın yerel düzeyde yol gösterici bir belge niteliğinde olduğunu ve bir amaç çerçevesinde 27 hedef ve 227 eylemden oluştuğunu söyledi.

2022 yılının ikinci 6 aylık döneminde 227 eylemden 100'ünün tamamlandığını bildiren Muhcı, 113 eylemin devam ettiğini, 14 eylemin ise henüz başlamadığını aktardı.

Toplantıda planlanan eylemlerini gerçekleştirmeyen kurumların temsilcilerine Vali Köşger tarafından gerekçeleri soruldu. Eksik ve ihtiyaçları tespit edilen kurumların diğer kurumların desteğiyle afet riskine karşı eylemlerini hızla tamamlaması talimatı verildi. (AA)