GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Aralık 2022 Çarşamba 14:40

İzmir'in dev ihalesinde erteleme

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımı süren 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı’nın yanı sıra Konak ve Karşıyaka hatlarında da kullanmak üzere alımını yapacağı 26 adet elektrikli tramvay ihalesi ileri bir tarihe ertelendi.

EGEDESONSÖZ - Kent içi ulaşımda raylı sistem ağını güçlendirmek için 414 milyon liralık yatırımla Çiğli Tramvayı’nın inşaatına başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda 26 adet elektrikli tramvay aracı alımı için ihaleye çıkmıştı.

İzmir Metro A.Ş. tarafından düzenlenen ihalede 6 firma teklif vermiş. Üretilecek araçlarda yüzde 51 oranında yerlilik şartının arandığı ihalenin kazananı 749 milyon 750 bin TL’lik teklifle Bozankaya A.Ş. firması olmuştu. Ancak ihaleyi kazanan firma artan maliyetleri öne sürerek sözleşmeyi tek taraflı fesh etmişti.

SON İHALE DE ERTELENDİ
Bugün yapılması planlanan ihalenin ileri bir tarihe ertelendiği öğrenildi. Yeni ihale tarihi ise 23 Aralık 2022 olarak belirlendi. İhale İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Encümen Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhale kapsamında 26 adet elektrikli tramvay aracının yanı sıra 11 kalem özel alet ve ekipman ve 127 kalem yedek parça alınacak.  

EN GEÇ 21 AYDA TESLİM
İhale şartnamesinde “ İşin toplam süresi (İşin başlama tarihinden itibaren son teslimatın yapılmasına müteakip işin tamamının kesin kabulünün bitiş tarihi) 36 aydır. Bu süre kapsamında sözleşme konusu tüm iş kalemleri tamamlanıp işin tamamının geçici kabulü ve kesin kabulleri yapılacaktır. Teslimat Programı: İşe başlama tarihinden itibaren başlamak üzere: 12. Ayda 2 Tramvay Aracı, 14. Ayda 2 Tramvay Aracı, 15. Ayda 4 Tramvay Aracı, 15. Ayda İmalat albümü, tanıtım videoları, maketler, 16. Ayda 4 Tramvay Aracı, 17. Ayda 4 Tramvay Aracı, 18. Ayda 4 Tramvay Aracı, 18. Ayda 127 Kalem Yedek Parça, 18. Ayda 11 Kalem Ekipman ve Kolaylıklar, 19. Ayda 2 Tramvay Aracı, 20. Ayda 2 Tramvay Aracı, 21. Ayda 2 Tramvay Aracı, İdare, ilk 2 Tramvay Aracın tesliminden sonra, lüzumu halinde teslim zamanı ve teslim edilecek araç sayıları hakkında değişiklik yapabilecek ve söz konusu değişikliği 3 ay önceden Yükleniciye bildirecektir. Ancak bu durum siparişin tamamının, işe başlama tarihinden itibaren 21. ayın sonunda teslim edilmesi şartını asla değiştirmeyecektir.” ifadeleri aldı.

14 İSTASYONDAN OLUŞACAK!
Çiğli Tramvayı, 11 kilometre uzunluğunda ve 14 istasyondan oluşuyor. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. 2017 yılında 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018’de de 12,8 kilometrelik Konak hattının devreye girmesiyle tramvay İzmir’de toplu ulaşımın önemli unsurlarından biri oldu. Çiğli Tramvayı’nın da hizmete girmesi ile İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 33,6 kilometreye ulaşacak.