GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Haziran 2024 Salı 10:26

Vali Elban’dan ‘İZBAN’ çıkışı: Doğru işleyen bir model!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın İZBAN'da ortaklığın bitirilmesi konusunda açıklama yapan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Şehir içi ulaşım ve kırsallık birbirine bağlayan sistemleri açısından İZBAN Türkiye'de örnek bir model, başarılı bir model. İşleyen bir model. Doğru işleyen bir model. Yani daha iyi olsun diye önerileri varsa merkez açık olur ama mevcut sistem gayet başarılı işliyor. Bir sorun gözükmüyor şu anda” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de son dönemlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın söylemeleri sonrası kamuoyunda tartışmalara neden olan İZBAN  konusuna İzmir Valisi Süleyman Elban’da dahil oldu.

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50-50 ortağı olduğu sistem hakkında ‘ortaklık bitirilsin’ söylemlerini değerlendiren Vali Elban ortaklığın sürmesi konusunda görüş bildirdi.

Sistemin işlediğini ve bozulmaması gerektiğini belirten Vali Elban, şu ifadeleri kullandı:

“En temel kural güzel iş diye bir sistem varsa, o sistem niye değişsin ki yani? Bence bu şehri Selçuk'tan Aliağa'ya kadar kuşatan çok güzel de bir sistem kurulmuş. Bu sistemde çalışıyor. Ufak tefek konular varsa da bu konular oturulup teknik kişiler tarafından konuşulup varsa belediyeye ya da bakanlık ayağında çözülmesi gereken konular gidip oralarda bu sorunu konuşuruz. Neticede şu var; Türkiye'de de örnek gösterilen bir model İZBAN modeli. Şehir içi ulaşım ve kırsallık birbirine bağlayan sistemleri açısından İZBAN Türkiye'de örnek bir model, başarılı bir model. İşleyen bir model. Doğru işleyen bir model. Yani daha iyi olsun diye önerileri varsa merkez açık olur ama mevcut sistem gayet başarılı işliyor. Bir sorun gözükmüyor şu anda”