GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Haziran 2024 Salı 09:48

Karşıyaka Belediyesi'ni kurtaracak formülde yeni gelişme: 200 milyon TL bedel biçildi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Belediyesi'nin yaşadığı ekonomik darboğazı çözmek için hamle yapmıştı. Başkan Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı iken ihaleye girerek TOKİ'den satın aldığı araziyi Büyükşehir'in satın alması için meclise taşıdı Şemikler Mahallesi’ndeki 8 bin metrekarelik taşınmaz için Kıymet Takdir Komisyonu 200 milyon TL’lik satın alma ücreti belirledi.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından belediyelerde yaşanan maaş ödeme sıkıntıları ile ilgili olarak belediye başkanları kaynak bulmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Maaş krizinin ve eylemlerin patlak verdiği belediyelerden olan Karşıyaka Belediyesi'nin önceki dönem başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, belediyede yaşanan sorunu çözmek için taşınmaz alımı formülü geliştirdi.

Mavişehir'de bulunan ve Tugay döneminde TOKİ'nin yaptığı ihaleden 24 milyon TL'ye satın alınan belediye hizmet alanı statüsündeki arazi ile ilgili olarak büyükşehir belediyesi, alanın alınması konusunu belediye meclisine taşımıştı. Karşıyaka Belediyesi’nde kabul edilen gündem maddesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden de onay alırken süreçle ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

TALİMAT ÖZEL'DEN GELMİŞTİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın geçtiğimiz günlerde ilçeyi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e belediyenin mali yapısı ile ilgili durumu aktardığı, Belediyenin borç yapısı ve yaşadığı ekonomik kriz hakkında bilgi veren Ünsal, Büyükşehir'in bazı malları almasını talep ettiği öğrenilmişti. Bunun üzerine Özel'in büyükşehir desteği ile arazinin satın alınmasına ilişkin talimat verdiği öğrenilmişti.

BEDELİ BELLİ OLDU
Alanın kamulaştırılması ile ilgili düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Encümen Üyeleri, parsel için ödenecek bedeli belirledi. Yapılan İncelemeler sonrası Şemikler Mahallesi’ndeki 8 bin 575  metrekarelik alan için Kıymet Takdir Komisyonu 200 milyon TL’lik bir satın alma ücreti belirledi.