GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
31 Ağustos 2023 Perşembe 14:24

Urla’nın kınalı bamyası Dubai yolcusu!

Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Sibel Uyar, Urla’da hasadı yapılan kınalı bamyanın konservelerinin yurt dışına da ihraç edildiğini belirterek, “Bu sene Dubai’ye 3’ncü ihracatımızı yaptık. Kadın kooperatiflerini destekleyen firma kendi markasıyla satış yapacak.” dedi

Diren ÇELİK / EGEDESONSÖZ - Urla Belediyesi’nin geçmiş dönem Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın 2014 yılında kurduğu Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, her yıl daha da güçlenerek yoluna devam ediyor.

Geçen yıl Avusturya ve Dubai’ye enginar ihraç eden kooperatif, ayrıca Türkiye’nin 81 iline Urla’nın ünlü sakız enginarı ve kınalı bamyasını yedirdi.



DUBAİ’YE İHRACAT YAPILDI
aUrla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Sibel Uyar, bölgede yetişen ürünler arasında enginarın yanı sıra bamyanın da önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Coğrafi işaretli sakız enginar çanak enginar ve kınalı bamya konservesi olarak bu yıl 3. ihracatı Dubai’ye yaptık. Kadın kooperatiflerini destekleyen firma kendi markasıyla satış yapacak. Gıda mühendisliği kontrolünde olan ihracat ürünlerimizi almak isteyen vatandaşlarımız ” www.urlakadinkoop.com web sitemizden alışveriş yapabilirler” ifadelerini kullandı.