GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Şubat 2016 Pazartesi 08:59

Urla'dan personeline iş güvenliği eğitimi

Urla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı işçilere 6331 Sayılı İş Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu kapsamında “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.

Urla Belediyesi Meclis Salonu’nda İş Güvenliği Uzmanları Fatih Gülırmak ve Erman Güngör tarafından emektar işçilere iş sağlığı ve güvenliğinin genel konuları, teknik konuları ve sağlık konuları hakkında bilgiler verildi.

Sağlıklı ve emniyetli çalışma ortamları oluşturmak, iş kazalarını önlemek ve meslek hastalıklarını asgariye indirmek amacıyla yapılan eğitimde, İşçilerimizin güvenliği ve sağlığı Belediyemiz açısından en önemli konudur diyen Belediye Personelerinden İş Güvenliği Uzmanı Fatih Gülırmak: “Emektar işçilerimize iş kazalarının yaşanmaması için kazalara neden olan unsurları ve iş yerinde kaynaklanan tehlikeli şartları anlattık. Yaşanan iş kazalarından örnekler de vererek , proaktif bir düşünce yapısıyla çalışanların iş kazaları ile karşılaşmamaları için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak istedik. Her sene düzenli olarak bu eğitimleri işçilerimize vereceğiz. İşçilerimizin sağlığı ve güvenliği en önemli konularımızdan biridir. ” ifadelerini kullandı.

Verilen İş sağlığı ve güvenliği eğitiminin ardından ise işçilere anlatılan konular hakkında sınav yapıldı.