GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Haziran 2021 Salı 12:40

Urla’da eko-kırım! Yasa dışı avlanmaya darbe vuruldu

Urla açıklarında kurulan yasa dışı avlanma mekanizması, Urla Deniz Polisi’ne gelen ihbar üzerine düzenlenen operasyonla ele geçirildi. Operasyonda canlıları yakalamak için özel bir düzeneğin kullanıldığı ve düzeneğin piyasa değerinin 50 bin TL olduğu açıklandı.

EGEDESONSÖZ- Marmara ve Ege denizlerini etkisi altına alan musilajla zorlu mücadele devam ederken, İzmir’in Urla İlçesi deniz polisine akıl almaz bir ihbar geldi. Gelen ihbarda,  “’Kaçak avcılar, Karantina Adası açıklarında denizin 20 metre derinliğine trol ve algarna takımlarını gizlemişler. Bir duba ile de yerini sabitlemişler. Gece karanlığında gelip, bu takımlarla kaçak avcılık yaparak denizin dibinde ne varsa topluyorlar ve balık popülasyonunu yok ediyorlar’’ ifadelerinin kullanılması üzerine durumu değerlendiren İzmir Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ve Urla Deniz Polisi sabahın ilk ışıklarında helikopter destekli operasyon başlattı. Yaklaşık 4 saat süren çalışmaya, 20 polis katıldı.

KAÇAK AVCI ARAYIŞI YAPILDI
Denize açılan ekipler, kaçak avlanma düzeneklerinin saptanmasının ardından tonlarca ağırlıktaki düzeneği çıkarmak amacıyla Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne ait EGESÜF gemisinden yardım istedi. İzmir Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı “Kurbağa Adamlar” denize dalıp, kaçak düzeneklerin su yüzüne çıkartılması için çalıştı. O esnada İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne ait helikopter de Körfez’de “kaçak avcı” arayışı yaptı ancak kaçak avcıların izlerine ulaşılamadı.

DİPTEKİ YUVALARI TALAN EDİYORLARDI
Denizi tarayıp, dipteki yuvaları talan etmede kullanılan iki adet 1,5 metre uzunluğunda ve bir metre genişliğindeki demir levhanın, bölgeye yeni konulduğu belirlendi. Piyasa değerinin 50 bin TL olduğu öğrenilen trol ve algarna sistemini oluşturan ağ düzeneği, EGESÜF Gemisi’ne çekilmesinin ardından, Urla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.