GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Haziran 2021 Salı 10:38

Mahkemeden Seferihisar kararı... Balıkçı barınağına veto!

Seferihisar'ın Akarca mevkisinde yapılması planlanan ve çevre halkı tarafından tepkiyle karşılanan balıkçı barınağı için, TMMOB Şehir Plancıları Odası'nın açtığı davada İzmir 6'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Seferihisar ilçesi Akarca mevkiinde yapılması planlanan 'Balıkçı Barınağı Projesi' Tarım ve Orman Bakanlığı'nın doğal fok yaşam alanları listesinde bulunması ve bölgede iki binden fazla yazlık-kışlık konutun bulunması nedeniyle davalık olmuştu.

Alan ile ilgili çevreci kuruluşlar geçtiğimiz yıl online olarak "Balıkçı barınağı Akarca'yı mahvedecek. Akarca halkındır" adı altında imza kampanyası düzenlemişti.

AK Parti'nin de vaatleri arasında olan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması planlanan proje için mahkemeden kritik bir karar geldi.

TMMOB'a bağlı Şehir Plancıları Odası tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının bilimsel ve teknik bir gerekçesinin olmadığı,  turizm ve 2. konut(yazlık konut) amaçlı planlanan alanlar ile sahil kullanımı arasındaki ilişkiyi kesecek ve plan bütünlüğünü bozucu nitelikte olduğu gerekçesi ile açılan davada İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Heyet tarafından hazırlanan raporu inceleyen 6'nci İdare Mahkemesi 'söz konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceği' gerekçesini öne sürdü.