GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Ocak 2016 Pazartesi 15:23

Uğur Mumcu Gaziemir’de anıldı

Otomobiline konulan bombayla katledilen Uğur Mumcu ölümünün 23. yılında Gaziemir’de anıldı. Işıl Özgentürk’ün arkadaşı Mumcu’yu anlattığı etkinlikte Hasan Yükselir sahne aldı

Uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Türk basını ve demokrasisinin simge ismi gazeteci-yazar Uğur Mumcu katledilişinin 23. yıldönümünde Gaziemir’de anıldı. Gaziemir Belediyesi’nin düzenlendiği ‘Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri Anma Etkinliği’nde’ Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk mesai arkadaşı Uğur Mumcu’yu anlattı. Sanatçı Hasan Yükselir ise Mumcu’nun sevdiği eserleri seslendirdi. Patlayan bomba sonucu enkaza dönüşen Mumcu’nun 06 YR 245 plakalı aracının temsili ve Karşıyaka Soğuk Heykel Atölyesi oyuncularının canlandırdığı Uğur Mumcu seyirciye duygulu anlar yaşattı.

‘HERKES MUMCU OLMALI’
Mesai arkadaşı Uğur Mumcu’yu anlatan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk “Ülkelerin bağımsız olmalarını engelleyen faşizm sevdalısı zihniyete göre Uğur Mumcu’yu öldürmek gerek. Çünkü çok cesur, açıkça yazıyor. Gelecek kuşaklara örnek olacak Uğur Mumcu öldürülmelidir. Atatürkçü olduğu için Mumcu öldürülmelidir. Tıpkı Hrant Dink, Onat Kutlar, Musa Anter, Çetin Emeç, Abdi İpekçi gibi. Bu dürüst vatansever insanları öldüren mekanizma faşizmdir. Faşizmizn temsilcilerinin amacı yeni yönetim biçiminin ortaya çıkmasını engellemek, faşizmi devam ettirmektir. Bugün herkes kişisel mücadelelerle, vatansever olarak faşizme karşı çıkmalıdır. Tıpkı Uğur Mumcu gibi. Herkes bir Mumcu olmalıdır” diye konuştu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitleri Anma Etkinliği’ne” CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, CHP İzmir İl Sekreteri Birgül Değirmenci, İl Başkan Yardımcısı Ezgi Işık, Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş, Belediye Başkan Yardımcıları Abdurrahim Nursoy, Barış Çağlar Çelik, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Gaziemirli katıldı.