GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
11 Ağustos 2023 Cuma 12:38

Üç belediyede işçiler iş bıraktı: Ek protokol krizi!

Buca, Bayraklı ve Bornova Belediyesi işçileri bugün sabah saatlerinden itibaren yarım günlük iş bıraktı. Genel İş İzmir 5 No’lu Şube Yönetici Erdoğan Aydın, “Aldığımız ücretler asgari ücret bandında. Sosyal haklar dahil olmak üzere yüzde 50 zam talep ediyoruz. 55 TL olan yemek parasını 115 TL’ye çıkarılmasını istedik. İşveren tarafından cevap gelmedi” dedi

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Buca, Bayraklı ve Bornova Belediyesi’nde çalışan işçileri geçtiğimiz hafta artan enflasyon karşısında ücretlerin eridiğini ifade ederek, ek protokol talebiyle basın açıklaması düzenlemişti. Taleplerinin yerine getirilmesini isteyen işçiler, bugün sabah saatlerinde yarım gün iş bırakma eylemi başlattı.  İşçiler, talepleri karşılanıncaya kadar eylemleri sürdüreceklerini kaydetti.

Genel İş İzmir 5 No’lu Şube Yönetici Erdoğan Aydın Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunarak, ek protokol taleplerinin yerine getirilmesini istediklerini ifade etti.

ENFLASYON FARKI İLE BİRLİKTE YÜZDE 50 ZAM TALEP EDİYORUZ
Erdoğan işçilerin yüzde 50 maaş zammı istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"İşveren taleplerimizle ilgili bir çalışma yapacaklarını söylemişti ancak karşımıza herhangi bir dönüş ile çıkmadılar. Bu yüzden geçtiğimiz hafta bu durumu basına duyurduk yine çağrımıza geri dönüş olmadı. Bugün sabah ise iş başı yaptık ancak üretim yapmadık. İş durdurduk. Yarım günlük iş bırakma eylemi yaptık. Aldığımız ücretlerle geçinemediğimize dair işverene defalarca bildirim yaptık. Bize dönüş yapılana kadar eylemliliklerimiz devam edecek. Aldığımız ücretler asgari ücret bandında. Sosyal haklar dahil olmak üzere yüzde 50 zam talep ediyoruz. 55 TL olan yemek parasını 115 TL’ye çıkarılmasını istedik. İşveren tarafından cevap gelmedi. Toplu sözleşmede yüzde 20 enflasyon farkı hakkımız bulunuyor. Üzerine yüzde 30 ile birlikte yüzde 50 zam talep ediyoruz"