GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Mayıs 2018 Çarşamba 12:56

‘Türkiye evimiz Erdoğan babamız’ rüzgarı İzmir’e de yansıdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullanılan,  ‘Türkiye evimiz Erdoğan babamız’ sloganı İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki yenilenen alt geçide de yazıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Siyasi partileri bir yandan seçim çalışmalarını sürdürüp vatandaşlara vaatlerini duyururken diğer yandan cumhurbaşkanı adayları da il il dolaşmaya devam ediyor.

AK Parti Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Adayı Muharrem İnce, İYİ Parti Adayı Meral Akşener, Saadet Partisi Adayı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Adayı Doğu Perinçek ve hapiste bulunan HDP Adayı Selahattin Demirtaş arasında 24 Haziran’da gerçekleşecek yarışın 8 Temmuz’daki ikinci tura kalıp kalmayacağı merak ediliyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan için 81 ilde slogan üzerinden çalışmalar başladığı belirtildi. Son dönemlerin popüler dizisi Çukur’da sıkça kullanılan ve adeta slogan haline gelen ‘Çukur evimiz İdris Babamız’ cümlesinin, ‘Türkiye evimiz Erdoğan babamız’ şeklinde dönüştürülerek, sokak, cadde ve duvarlara yazıldığı sosyal medyaya yansıdı. Çalışmanın AK Parti teşkilatlarıyla bağlantısının olup olmadığı bilinmezken, sivil inisiyatif şeklinde Erdoğan sempatizanları tarafından başlatıldığı da ifade edildi.

DİSK'TEN TEPKİ
Kampanya İzmir’e de yansıdı.  İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki alt geçidin yenilenmesi sonrasında bazı vatandaşların spreyle yazı yazması dikkat çekti.  Bazı vatandaşlar tarafından alt geçit duvarlarına, ‘Türkiye evimiz Erdoğan babamız’ sloganı yazıldı.  Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı kentteki duruma çevre duyarlılığı açısından tepki gösterdi.

BİZ 1 MAYIS’TA AFİŞ ASMADIK, SİYASİ PARTİLERİN İZMİR’İ KİRLETMEYE HAKLARI YOK!
Sarı, “Biz 1 Mayıs gibi Emekçi ve Dayanışma Günü’nde bile oraya afiş asmadık.  Yeni yapılan Mithatpaşa Meydanı Üst Düzenlemesi ve Alt Geçidi sonrasında belediyenin önündeki geçit de yenilendi. Orası pırıl pırıl oldu. İnsanlar oraya akmaya doyamıyor gidip orayı boyuyorlar. Biz de gideriz istesek afiş asarız. Biz bu kadar çevre konusunda hassasken oraya yazı yazılması doğru değil. Ayrıca siyasi çalışmalarla görsellikleri bozmaya kimsenin hakkı yok. Siyasi partilerin İzmir’i kirletmeye hakları yok” dedi.