GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ağustos 2024 Çarşamba 20:35

Tüm Yerel-Sen'den Tüm Bel-Sen'e TİS tepkisi!

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube tarafından imzalanan 17 bin TL'lik sosyal denge tazminatı sözleşmesine tepki gösteren Tüm Yerel-Sen "Yetkili ama etkisiz sendika, emekçilerin iradesini hiçe sayarak, çoğunluğun reddettiği sözleşmeyi an itibariyle imzalayarak, aylardır sürdürülen emek mücadelesini yok saymıştır." açıklamasında bulundu.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi’nde örgütlü memur ve sözleşmeli memurlar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Taraflar 17 bin TL'lik sosyal denge tazminatında anlaştı.

BÜYÜKŞEHİR'DEKİ MEMUR KRİZİNDE MUTLU SON!

İmzalanan sözleşmeye İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde en fazla üyeye sahip olan ikinci sendika Tüm Yerel-Sen İzmir 1 ve 3 Nolu Şubelerden tepki geldi. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yetkili ama etkisiz sendika, emekçilerin iradesini hiçe sayarak, çoğunluğun reddettiği sözleşmeyi an itibariyle imzalayarak,aylardır sürdürülen emek mücadelesini yok saymıştır. Bu yaklaşım, emekçilerin demokratik haklarına ve mücadelesine ne denli saygı gösterildiğinin en çarpıcı örneğidir. Etkisiz sendika emekçilerin sesini ve iradesini doğru bir şekilde yansıtamamış haklarını koruyamamıştır. 

Değerli emekçiler, SDT'nin 17000 TL olmak üzere bu ay maaşlara yansıtılacağı ve geriye dönük alacakların önümüzdeki hafta hesaplara yatacağı aldığımız bilgiler arasındadır. Tüm emekçilerin bilgisine sunarız. 
Saygılarımızla,