GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ocak 2024 Salı 20:22

Tugay 30 ilçe adayı ile buluştu… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 31 Mart seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Cemil Tugay partisinin il binasında ilçe belediye başkan adayları ile bir araya geldi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden 31 Mart seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Cemil Tugay seçim çalışmalarına hızlı başladı.

İlk olarak İzmir’e gelişinde Adnan Menderes Havaalanında partililer ile bir araya gelen Tugay, seçim otobüsü üzerinden katılımcılara seslendi. Tugay günün ikinci programında ise partisinin il binasında il yönetimi, ilçe belediye başkan adayları ile bir araya geldi.

SEÇİM ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI
Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının gündeminde ise 31 Mart hazırlıkları yer aldı. 30 ilçe belediye başkan adayı ile bir araya gelen Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir’de en yüksek oyu almak hedefinde olduklarını ve bunun için nasıl çalışmalar yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

FİKİR ALIŞVERİŞİNE VE DESTEĞE HAZIRIM
Edinilen bilgiye göre Tugay’ın ayrıca ilçe belediye başkanlarına ‘Süreç için en iyisini nasıl üreteceksek fikir alışverişine açığım. Her türlü desteği de sizlere sunabilirim’ dediği öğrenildi. İlçe başkanlarının ise Tugay’ın tutumundan oldukça mutlu olduğu ve ‘Sizinle çalışacak olmaktan heyecan duyuyoruz, başarılı olacağımıza inancımız tam’ dediği iddia edildi.

GENEL MERKEZ YARDIMCILARINDAN 'UYUM' VURGUSU
Toplantıya ayrıca genel merkez yardımcıları da katılırken Parti yetkililerinin mevcut adayları Cemil Tugay'a tam destek vermeleri gerektiği ve uyum içindr çalışmasının önemine vurgu yaptığı iddia edildi. 

ADAYLARDAN TUGAY'A TEŞEKKÜR
Edinilen bilgiye göre ayrıca ilçe belediye başkan adayları kendi ilçelerinin sorunlarını Cemil Tugay'a anlatması üzerine Tugay'ın 30 ilçenin tamamının sorunlarına hakim olduğu belirtildi. Sorunların adaylar söylemeden 'masa' yaptırdığı, bundan kaynaklı ise belediye başkan adaylarının Tugay'a teşekkürlerini ilettiği öğrenildi.

TUGAY: HEDEFİMİZ EN YÜKSEK OYU ALMAK
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tugay, “Amacımız seçimi kazanmak. Seçimi kazandığımız oy oranı aslında bizim için başarılı bir sonuçtur. Herkes bir hedef koyar, o hedefe ulaşmak ister. Benim de hedefim tarihe geçmek açısından bugüne kadar alınmış en yüksek oyu almaktır. Ben Karşıyaka Belediye Başkan adayı olduğum zaman bunu yaptık, Büyükşehir’de yapabileceğimize inanıyorum. Bu sadece benim tek başıma başarabileceğim bir şey değil. Bugün burada gördüğünüz tabloda, diğer ilçe belediye başkan adaylarımız, il başkanımız, MYK üyelerimiz, ilçe başkalarımızla hep beraber o duyguyu hissettik. Biz birlik beraberlik içerisinde olduğumuz zaman çok iyi bir sonuç alacağız. İzmir’in Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarına ihtiyacı var. Sosyal demokrat bir belediyecilik hizmetine ihtiyacı var. Bu zaman kadar Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de çok başarılı işler yaptı. Biz çıtayı biraz daha yuları çıkarıp, çok daha başarılı işler yapmak istiyoruz. Aramızda çok güzel bir birlik beraberlik var. Bu son günden hedeflediğimiz zafere ulaştığımız güne kadar artarak devam edecek” dedi.