GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ocak 2024 Salı 19:08

Aday kararına tepki... O ilçe kazan kaldırdı!

CHP'de İzmir'in belediye başkanlığı için ilçe adaylarını açıklamasının ardından tepkiler yükseldi. Karaburun'da açıklanan CHP Kadın Kolları Genel Merkez MYK Üyesi ve Karşıyaka Belediyesi eski Meclis Üyesi Nurşen Balcı’nın aday gösterilmesinin ardından mevcut Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve CHP Karaburun ilçe örgütü 'ithal aday istemiyoruz' diyerek tepki gösterdi. İlçe örgütü ise bu taleplerini dile getirmek için Ankara'ya çıkarma yaptı.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmir için belediye başkan adayları belli oldu. Adayların belli olmasının ardından parti içerisinde tepkiler yükseldi.

Karaburun’da aday olarak gösterilen CHP Kadın Kolları Genel Merkez MYK Üyesi ve Karşıyaka Belediyesi eski Meclis Üyesi Nurşen Balcı’nın aday gösterilmesi sonrası CHP Karaburun ilçe yönetimi tepki gösterdi. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise yaptığı açıklamada Balcı’yı ‘ithal’ aday olarak nitelendirdi.

-BAŞKAN ERDOĞAN'DAN NURŞEN BALCI TEPKİSİ: KARABURUN'U BİLMEZ!

Son olarak CHP Karaburun İlçe Örgütü ‘ithal aday’ tepkisini Ankara’ya taşıma kararı aldı. Ankara’ya giden örgüt temsilcileri CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tepkilerini dile getirmek istedi. TBMM Grubu’nda görüşemeyen örgüt temsilcileri Özel ile Genel Merkez’de bir araya gelecek. Yapılacak olan görüşmede ‘ithal aday istemiyoruz’ talebi aktarılacak.

Heyette şu isimler yer alıyor:

Erdal Subaşı (CHP Karaburun İlçe Başkanı)

Figen Tezişçi

Tuğba Bozkurt Aydoğdu

Kemal Deniz Alkış

Ebru Başar

Asuman Tezcan (Kadın Kolları Başkanı)

İlknur Akın

Kerimcan Yaylan (Gençlik Kolları Başkanı)

Çetin Güler

Batuhan Filiz

Halil Aydın