GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Mart 2016 Cumartesi 09:53

Torbalı’da destana ilgi salona sığmadı!

Torbalıda Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı anısına düzenlenen tiyatro etkinliklerini yoğun ilgi gösterildi. 1000 kişilik salonda yer kalmadı.

Torbalı Belediyesi Kültür ve Sanat Spor Okulları Tiyatro grubu öğrencilerinin hazırladığı ‘Şehidin Mektubu’ adlı tiyatroyu binlerce kişi izledi. Belediye Kültür Merkezi (BKM)’de Çanakkale Savaşları’nın 101.’inci yılı anısına yapılan etkinliğe Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ile eşi Arzu Görmez, Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar ve binlerce Torbalılı katıldı.

Salonu hıncahınç dolduran izleyiciler, tiyatro sonunda sahneye çıkan Torbalı Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisiyle şok oldu. Alkış tufanı koparan Torbalılılar büyük bir keyifle methteran takımının gösterisini dinledi.

Tiyatro gösterisinin kadrosunda bulunan oyuncular ise; Ezgi İldiz, İlkay Sevim, Nihat Tuncer, Demet Sağbasan, Nuri Sevinç, Ege Baran Güneri, Baran Temel, Utku Efe Koçak olarak açıklandı.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez tiyatro gösterisi öncesi yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sanki bugün yüzyıl öncesini yaşıyor gibiyiz. Çanakkale muharebesi sadece bizim mücadelemiz değil, bütün dünya Müslümanlarının mücadelesiydi. Son kale burasıydı. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti İslam’ın ve mazlumların son kalesidir. Çünkü Çanakkale Savaşı bitmemiştir. Bu Müslüman millet bu coğrafyada yaşadığı sürece de emin olun, bitmeyecektir. Emperyalistlerin hesapları bitmemiştir. Hepimizin uyanık olması lazım” dedi.