GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Mart 2016 Cumartesi 09:26

“Yaşlanmıyoruz, yaş alıyoruz”

Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında “Yaşlanmıyoruz, Yaş Alıyoruz” etkinliği yaşlılarla, gençleri buluşturdu. Fotoğraf sergisi, şiir ve müzik dinletisi ile yaşlılar keyifli vakit geçirdi.

Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Amerikan Koleji öğrencilerinin Kemal Tarım Dinlenme Evi sakinlerini görüntülediği “Zaman akar biz büyürüz” fotoğraf sergisi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi şiir topluluğunun şiir dinletisi , Dr. Kemal Tarım Dinlenme Evi sakinlerinden oluşan müzik grubu ile İzmir Müzisyenler Derneği üyelerinin düzenlediği mini konser programa renk kattı.

Yaşlılara yönelik hizmetlerimizi yaygınlaştıracağız
Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katıldı.  Karabağlar Belediyesi olarak imkanlar dahilinde herkese eşit hizmetler sunduklarını belirten Selvitopu, yaşlılara yönelik hizmetleri daha çok insana yaymayı amaçladıklarını söyledi. Son yapacakları semt ve kültür merkezlerinde yaşlı insanların gündüz zamanlarını geçirebileceği yerler yapmak istediklerini ifade eden Selvitopu,  “Kahvelere alternatif olabilecek, kadın-erkek çeşitli faaliyetlerde bulanabilecekleri yerler yaratmak istiyoruz. Bunu hayata geçireceğiz. İlk olarak da Tahsin Yazıcı semt merkezinde düşünüyoruz. Burası örnek bir proje olacak.” dedi.

Çanakkale Zaferi hurafelerle alınmadı
18 Mart Çanakkale Zaferi'ne de değinen ve şehitlerimizi saygıyla anan Başkan Selvitopu, bu zaferin canla başla alınan bir zafer olduğunun özellikle altını çizdi. Selvitopu, son dönemde bu zaferin hurafelerle  alındığına ilişkin konuşma yapanların yanıldığını da belirterek, "Bu toplum kendi iradesiyle, Kuva-yi Milliye ruhuyla, bilimle, akılla Çanakkale’yi almıştır.  Hurafelerle değil. Burada Anadolu insanı ölüm kalım mücadelesi vermiştir. Bunun bilincini çok iyi bilmeliyiz” diye konuştu.