GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Şubat 2016 Perşembe 14:08

Tartışmalı yasanın ardında dev firma devrede!

Sendikalar tarafından tartışmalara neden olan Esnek Çalışma Saatleri Yasa Tasarısı’nın TBMM tarafından onaylanmasının ardından dev firmalar harekete geçti. Türkiye’de İzmir merkezli üretim yapan Weber Yapı A.Ş., 4 aylık geçici personel alımı yapacak.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Geçici çalışma anlamına gelen, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve belirli şartlar dahilinde esnek çalışma modelini öngören tasarı TBMM tarafından kabul edildi.

Karar ile özel istihdam bürolarına, işveren ile geçici işçi sağlama sözleşmesi yaparak, işçisini geçici olarak işverene devir yetkisi veriliyor. Yasa ile firmalar, doğum izni ve doğum sonrası kısmi çalışma hakkı kullanan, askerlik hizmetini yapan ve iş sözleşmesi askıya alınan çalışan yerine başka bir işçi ile geçici iş ilişkisi, bu hallerin devamı süresince kurulabilecek.

Yasa tasarısının gündeme geldiği dönemde sendikalar, içinde belirsizliklerin çok olması gerekçesiyle tasarıya itiraz etmişti.

WEBER ALIMLARA BAŞLADI
Meclis onayının ardından çeşitli sektördeki firmalar geçici personel alımı için devreye girdi. Dünyaca ünlü Fransız, Saint-Gobain’in kuruluşu olan İzmir merkezli Weber Yapı A.Ş., geçici işçi alımını başlattı. Yapı sektöründe 6 fabrika ve 8 bölge temsilciliği ile çalışmalarını sürdüren firma, İzmir fabrikasında çalışmak üzere 4 ay süreli, teknik lise mezunu dönemsel üretim işçisi alımı için ilan verdi.