GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
9 Mart 2022 Çarşamba 08:52

Tarım alanlarında yapılaşma baskısı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yayınladığı ihale duyurusu ile İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki 95 dönüm büyüklüğündeki tarım ve ağaçlık karakteri korunacak alan daha yapılaşmaya açılabilecek.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ -  İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Bornova Emlak Müdürlüğü Kemalpaşa sınırları içerisindeki mülkiyeti Hazine’ye ait taşınmazların irtifak hakkının tesisi için ihaleye çıkacağını duyurdu.

İlçenin Akalan Mahallesi’nde yer alan 162 ada 35 parsel, 162 ada 9 parsel ve 165 ada 17 parsel ve Sütçüler Mahallesi’nde yer alan 392 ada 44 parsel ve 352 ada 1 parsel, 30 yıllığına yatırımcılara kiralanacak.

Taşınmazlar, hali hazırdaki 1/25.000’lik İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planına göre ‘tarım alanı’ ve ‘doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alanlar’ ve ‘büyük alan kullanımı gerektiren kamu kuruluş alanları’ içerisinde yer alıyor.

KONUT VE ENERJİ HARİÇ
Taşınmazlar, hazırlanacak imar planları ile birlikte konut ve enerji amaçlı kullanım alanları dışında eğitim, ticari, sağlık, turizm, sanayi, tarım ve hayvancılık, sosyal ve kültürel alanlarda kullanmak üzere yapılaşmaya açılabilecek.

95 BİN METREKARE
İhaleye çıkılacak parsellerin toplam boyut 94 bin 288 metrekare. Yıllık tahmini irtifak hakkı bedeli ise 34 bin 140 TL ile 710 bin TL arasında değişiyor. Pazarlık yöntemi ile yapılacak ihaleler 22 Mart tarihinde gerçekleşecek.