GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Mayıs 2024 Salı 19:35

TMMOB’lu başkandan Şehir Plancıları’na ret!

TMMOB’a bağlı Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube’de uzun yıllar başkanlık yapan, Karabağlar Belediyesi Belediyesi’nin yeni Başkanı Helil Kınay İnay’ın yönetimindeki oturumda Şehir Plancıları Odası’nın 4. Etap Karabağlar-Günaltay Mahalleleri ve Civarı Uygulama İmar Planı’na yaptığı itiraz reddedildi. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karabağlar Belediyesi Mayıs olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi.

Başkan Helil İnay Kınay yönetimindeki oturumda başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken ilgili komisyonlardan gelen önergeler ise meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Meclisin gündemlerinden bir tanesi 4. Etap Karabağlar-Günaltay Mahalleleri ve Civarı Uygulama İmar Planı’na yapılan itirazlar oldu. 

Planlara hak sahipleri, Gediz Elektrik, Konak Emlak Müdürlüğü ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi itirazlar geldi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin itirazlarının gerekçeleri ise planların, kamu yararına, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine ve üst ölçekli planlara aykırı olması oldu. 

Ancak planlara yapılan itirazlar önce komisyonlar ardından da Karabağlar Belediyesi meclis üyeleri tarafından reddedildi. 

TMMOB’a bağlı Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nde uzun yıllar başkanlık yapan ve kent suçları ile ilgili verilen mücadelelerde ön plana çıkan Başkan Helil Kınay’ın yönetimindeki meclis oturumunda Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin yapmış olduğu itirazın reddedilmesi ise dikkat çekti. 

İlgili gündem maddesi şu şekilde:

Karabağlar Belediye Meclisi'nin 01.09.2023 tarih, 111/2023 sayılı kararı ile kabul edilen ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 15.12.2023 tarih, 05.1353 sayılı kararı ile Başkanlık Makamınca 18.01.2024 tarihinde değişiklikle onaylanan ve 25.01.2024 – 23.02.2024 tarihleri arasında askıya çıkarılan UİP-351025969 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli 4. Etap Karabağlar-Günaltay Mahalleleri ve Civarı Uygulama İmar Planı’na, TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan itiraz oybirliği ile uygun bulunmayarak planın aynen korunmasına ilişkin İmar – Hukuk Komisyonu Raporu