GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Ocak 2016 Cumartesi 10:04

TİS’te kritik zirve: Sendika-Kocaoğlu buluşmasında neler yaşandı?

DİSK Genel-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında süren ve anlaşma sağlanamayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde sendika Başkan Kocaoğlu ile görüştü.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Şirketi’nin 17 ayrı biriminde çalışan yaklaşık 7 bin sözleşmeli işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde süreç tıkandı. Taleplerine karşılık bulamayan sendika, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan randevu talep etmişti.

Sendika yönetimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile makamında görüştü.

DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, 3 No’lu Şube Başkanı Güral Doğan, sendikanın şube yönetim kurulu üyeleri ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 7 bin işçinin zam taleplerini Kocaoğlu’na aktardı.

Toplantıda, iki yılı içeren Toplu İş Sözleşmesi sürecinde ücret artışları, ikramiye oranları, eksik ücret alan işçilere yönelik yapılacak iyileştirmeler ve diğer maddeler de  masaya yatırıldı.

Önümüzdeki hafta içerisinde belediye yönetimi ile sendika yetkilileri arasında bir görüşme daha yapılacak.

GÖRÜŞMENİN İKİ TARAF İÇİN DE OLUMLU GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Konuyla ilgili açıklama yapan Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, talepler konusundaki ısrarlarının sebeplerini detaylı bir şekilde Başkan Kocaoğlu’na aktardıklarını ifade ederek, “Yaptığımız bu görüşme her iki taraf için de olumlu geçtiğini, iki tarafın da birbirini iyi anladığını düşünüyorum. Sayın Başkan konuyu kendi bürokratlarıyla değerlendirecek. Önümüzdeki hafta tekrar bir araya geleceğiz. Bizler bu işi masada bitirmek istiyoruz. Süreci şeffaf bir şekilde sürdürmeye ve gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.