GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ekim 2024 Pazar 10:36

TBMM'de yoğun mesai başlıyor!

İsrail'in saldırıları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde. Genel Kurul, 8 Ekim Salı günü toplanacak. Dışişleri ve Milli Savunma bakanları bölgedeki gelişmelere dair milletvekillerini bilgilendirecek.

İsrail'in saldırıları, Orta Doğu'daki gelişmeler ve Türkiye'nin aldığı tedbirler Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde...

Meclis Genel Kurulu, 8 Ekim Salı günü toplanacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler milletvekillerini bilgilendirecek. Kapalı oturum yapılıp yapılmamasına, birleşim açıldıktan sonra karar verilecek.

Öğretmenlere yönelik şiddetin cezası artacak
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin, Genel Kurul görüşmelerine devam edilmesi bekleniyor. 42 maddeden oluşan teklifin, 25 maddesi kabul edildi. Teklif ile öğretmene yönelik şiddetin cezası artacak. Eğitimcilere yönelik; kasten yaralama suçuna 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilebilecek.

Milli Eğitim Akademisi hayata geçirilecek. Akademide, teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi verilecek.

İslam düşmanlığı Meclis gündeminde
Meclis komisyonlarında da yoğun mesai sürecek. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu İslamafobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu, çarşamba toplanacak. Toplantıda; Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, islam düşmanlığı ve ırkçılık konusunda sunum yapacak.