GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ekim 2024 Pazar 09:28

Başkan Ata, Ankara zirvesinin perde arkasını anlattı: Özgür Özel'e içimizi döktük!

İESOB Başkanı Yalçın Ata, ziyaret ettiği CHP Lideri Özgür Özel'e, İzmirli esnafın çözüm bekleyen sorunlarını tek tek anlattığını bildirdi. Özel'den, Kent Lokantası'na İzmirim Kart uygulaması getirileceğinin sinyalini aldıklarını belirten Ata, yüksek ruhsat bedelleri, Kent Lokantaları ve bazı Halk Ekmek satış noktalarının yanlış yerlerde açılması gibi konularda da olumlu yaklaşım gördüklerini belirterek, "Özgür Özel'e içimizi döktük" dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Ağustos ayında ziyaret ettiği CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmelerinin detaylarını, SONSÖZ TV'de anlattı. Gazeteci yazar Muhittin Akbel'in sorularını yanıtlayan Başkan Ata, Özgür Özel'e içini döktüğünü, İzmirli esnaf camiasının yaşadığı sorunları tek tek anlattığını, çözüm konusunda kendisinden yardım istediklerini ifade etti. 

KENT LOKANTASI'NIN KEMERALTI'NA AÇILMASI, ESNAFIN KALBİNE HANÇER VURMAKTIR
Başkan Ata, Konak Belediyesi'nin İESOB'ye tahsis ettiği, ancak bir süre Meclis kararıyla geri aldığı otopark sorununun çözüldüğünü, CHP Lideri'ne yaptığı ziyaretin çok verimli geçtiğini ifade etti. Otopark sorununun yanı sıra pek çok konuyu da gündeme taşıdıklarını belirten Başkan Ata, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Otopark sorunuyla birlikte bundan çok daha önemli sorunlarımız vardı, CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ile onları da konuştuk. Mesela Kent Lokantaları… İzmir’de birbiri ardına Kent Lokantaları açılıyor. Nereye açılıyor? Kemeraltı’nın göbeğine! Turistler, orada yemek yiyor, 1,5 euro karşılığında. Yani 50 liraya. Biz yurtdışına çıktığımızda bir şişe suyu 5 euroya içiyoruz. Kent Lokantaları açılmasın demiyoruz, asla öyle bir düşüncemiz yok. Fakat gerçekten açılması gereken yere açılmasını istiyoruz. Kemeraltı’nın göbeğine açarsanız, oradaki işveren de oradan yemek yiyor, turist de… Bu, Kent Lokantası’nın asıl amacına uygun bir durum değil. Kemeraltı’na Kent Lokantası, esnafın kalbine vurulmuş hançerdir. Özgür Bey'e bunu anlattık."

ADAM CİPLE GELİYOR, HALK EKMEK NOKTASINDAN EKMEK ALIYOR!
"Fırıncılarımızın da sorunu var. Buca Şirinyer’de iki noktada Halk Ekmek satış noktası bulunuyor. Vergisini ödeyen, ayakta kalma çabası içindeki iki fırınımızın yanına Halk Ekmek satış noktası olmaz. Adam son model lüks cipinden iniyor, Halk Ekmek’ten ekmek alıyor! Bu doğru bir şey değil. Biz bunlara karşıyız. Sayın Genel Başkan ile bu can alıcı sorunlarımızı konuştuk. Ayrıca ruhsat meselesini de anlattık. Yeni belediye başkanlarımız, pırıl pırıl insanlar olabilir ama esnafı da düşünmek lazım. Esnaf, buranın kalıcı unsurudur. Dolayısıyla esnafımızla, esnafımızın sorunlarıyla ilgilenilmesi gerekiyor. Tüm bunları anlattık Özgür Bey’e… Bize 25 dakikalık bir randevu vermişti, o kadar candan davrandı ki, görüşmemiz 45 dakikaya çıktı. İzmir Büyükşehir ve 30 ilçeden 28’inde CHP’li başkanlar var. Sorunu ortak akılla çözmemiz gerektiğini söyledik. Sayın Genel Başkan, Kent Lokantası için İzmirim Kart uygulaması getireceklerini söyledi sayın genel başkan. Bizim istediğimiz yönde bir gelişme olacağının işareti verdi Özgür Bey. Kent Lokantası açılsın. Öğrenciye bedava verilsin yemek. Yaşlıya, engelliye bedava verilsin. Ama turiste 1,5 euroya yemek verilmesin. Halk Ekmek, Uzundere’ye açılabilir, kentin çeperlerine açılabilir ama Şirinyer’de benim esnafımın dibine satış noktası açmak, hiç uygun değil. Bu gerekçelerimizi anlattık, Özgür Bey haklı olduğumuzu ifade etti."