GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Haziran 2022 Cumartesi 09:24

Suudi kadınlar tamirciliğe geçti

Sadece dört yıl önce araba kullanmaya başlayan Suudi kadınlar artık araba tamircisi olarak çalışıyor.

Suudi Arabistan’da dört yıl önce ehliyet alarak araba kullanma hakkı tanınmasının ardından, ülkede kadın araba tamircileri dikkat çekiyor. Suudi Arabistan’ın başkenti Cidde kentinde “Petromin Express” adlı araba tamirhanesinde Suudi kadınlar, erkek çalışanlarla birlikte arabaların yağını kontrol ediyor ve tekerleklerini değiştiriyor.

EŞİNİN RIZASINI ALDIKTAN SONRA
“AFP” ajansının haberine göre, her ne kadar araba tamircisi olmak için eşlerinin rızasını almaları gerekse de, kadın tamircilerin özellikle kadın şoförler tarafından tercih edildiği belirtiliyor. Tamirci olarak çalışan 44 yaşındaki Ola Flimban, eşinin rızasını aldıktan sonra mülakat öncesinde, birlikte arabanın parçalarının adları konusunda çalıştıklarını belirtti. Ola Flimban, insanların kadınların bu alanda çalışmasına şaşırdıklarını belirterek “Bu alanda çalışmayı nasıl sevdiğimizi soruyorlar. En çok sorulan soru bu” dedi. 


İSTEMEYEN DE VAR 
AFP’ye konuşan birkaç tamirci Suudi kadın ise, işteki ilk aylarında kendilerine güvenemediklerini akrabalarının da şüpheyle yaklaştığını belirterek, bazı müşterilerin ise doğrudan düşmanca tepki gösterdiğini aktardı. Kadın tamircilerden Ghada Ahmad, yaşlı bir adamın tamirciye geldiğinde, kadınların arabasına yaklaşmasını istemediğini söyleyerek, tüm kadınları dışarı çıkardığını anlattı. Yağlı beyaz eldivenleri ve uzun mavi paltosuyla işinin başındaki Ghada Ahmad ise başlangıçta kadınlara güvenilmemesinin normal olduğunu belirterek, “Çünkü ben bir kadınım ve bir kadın olarak benim işime güvenmiyor. Onlar için yeni bir şey bu. Yıllarca sadece erkekleri gördükten sonra, şimdi bir kadın geliyor sonuçta” ifadelerini kullandı. (AFP)