GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Haziran 2022 Cuma 11:34

Soyer’in seçim vaatlerindendi… İki engel kalkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçim vaatlerinden olan Gaziemir Hava Eğitim Yolu'ndaki İZBAN hemzemin geçidi yerine taşıtlar için üst geçit yapılması projesinde öncelik doğalgaz çalışmalarına veriliyor. Yine Gıda Çarşısı’ndaki trafiğe nefes aldıracak olan Mürselpaşa Karayolu Alt Geçidi projesinde Türk Telekom’a ait yeraltı kablolarının deplase edilmesine öncelik verilmesi kararlaştırıldı. İki önemli projenin yapımına engel teşkil eden doğalgaz ve Telekom çalışmalarının tamamlanmasının ardından projelerin hayata geçmesine hız verilecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçimden önce gündeme getirdiği ve Gaziemir’de trafiğe nefes aldıracak projelerden olan Gaziemir Hava Eğitim Yolu Üst Geçidi’nde önceliğin doğalgaz hattı çalışmasına verilmesi kararlaştırıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine gelen projede sürecin ihale aşamasında olmasına dikkat çekildi ve projeye engel teşkil edecek doğalgaz çalışmasının bitirilmesi için İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile protokol yapılmasına karar verildi.

Yine kent içi trafiği rahatlatacak projelerden birisi olan Mürselpaşa Karayolu Alt Geçidi projesinde Türk Telekom’a ait yer altı kablolarının deplase edilmesine öncelik verilmesi kararlaştırıldı. Buna göre İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Telekom A.Ş. arasında protokol yapılacak.

Duyurularda şunlara yer verildi: 
“Belediyemiz yatırımı olan, Gaziemir ilçesi “Gaziemir Hava Eğitim Yolu Taşıt Üst Geçidi Yapılması İşi” ihale sürecinde olup,  Proje kapsamında yapılacak çalışmalara engel teşkil eden doğal gaz hattının iş başlamadan deplase edilmesine yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Doğalgaz Dağıtım A.Ş arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokolün görüşülmesi. (Fen İşl.Dai.Bşk.E.769463)”

Belediyemiz yatırımı olan, Konak ilçesi “Mürselpaşa Karayolu Alt Geçidi Yapılması İşi” kapsamında çalışma yapılacak alanda Türk Telekom A.Ş. ye ait yer altı kabloları mevcut olup, bu kapsamda yapılacak çalışmalara engel teşkil eden kabloların deplase edilmesine yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türk Telekom arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan Protokolün görüşülmesi. (Fen İşl.Dai.Bşk.E.771379)