GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Haziran 2022 Cuma 11:14

Orman yangınları protokolü imzalanacak... İzmir'de güçbirliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası orman yangınlarında işbirliği için Türkiye Ormancılar Derneği ve Ege Orman Vakfı ile protokol imzalayacak

EGEDESONSÖZ – Havaların ısınmasıyla başlayan orman yangınlarına karşı örnek bir dayanışma ve işbirliği anlaşması imzalanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Bütünleşik Afet Yönetim” vizyonu kapsamında, olası yangınlarda işbirliği içinde olunması amacıyla Türkiye Ormancılar Derneği ve Ege Orman Vakfı ile protokol imzalayacak. Pazartesi günü yapılacak İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı oturumunda, Başkan Tunç Soyer’e bu konuda yetki verilmesi konusu görüşülecek.

MEVCUT MÜDAHALE GÜCÜ GÜÇLENDİRİLECEK
Bu anlaşmalarla, orman yangınlarıyla mücadele alanında faaliyet gösteren ve kamu yararına hizmet veren, İzmir’de şubesi bulunan Sivil Toplum kuruluşlarının da plan içinde güçlü ve etkin bir şekilde yer alması amaçlanıyor. Mevcut müdahale gücünü en verimli şekilde kullanmanın yanı sıra İzmir’in müdahale kapasitesini artırma anlamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Türkiye Ormancılar Derneği, hem de Ege Orman Vakfı ile protokol imzalayacak. Meclis üyeleri, bu konuda bilgilendirilecek ve protokollerin imzalanması konusunda Başkan Tunç Soyer’e yetki verilmesi gündeme gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her yıl yaşanan orman yangınlarına karşı bu kez daha güçlü bir dayanışma ve güçbirliği oluşturma adına çalışmalarını sürdürüyor.