GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Nisan 2017 Cumartesi 15:10

Sosyal ve Bilimsel Düşünce Platformu referandum mesaisi

Sosyal ve Bilimsel Düşünce Platformu 16 Nisan referandum sürecinde manifestosunda yer alan ilkeler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. “Türkiye’ye Hayırlı Olsun.” Sloganıyla yola çıkan platform, sokak çalışmalarına her yerde devam ediyor.

Sosyal ve Bilimsel Düşünce Platformu üyeleri, İzmir'in Çankaya'ya semtinde referandum çalışmaları kapsamında biraraya geldi, neden 'hayır' dediklerini vatandaşlara anlattı.

Ülkenin ekonomi, işsizlik, terör gibi birçok sorunu varken, aceleyle getirilmeye çalışılan, üzerinde tam olarak mutabakata varılamamış bir anayasa değişikliğinin ülkeyi daha çok bir çıkmaza iteceğini ifade eden platform başkanı Haluk Özgüder, bu süreçte sandıktan 'hayır' çıkmasının ülkenin ve geleceğimiz için hayırlı olacağını ifade etti. Özgüder, "ülke yangın yeri birilerinin çıkıp daha fazla yetki verin terör bitsin, ekonomi istikrara kavuşsun demesi inandırıcı olmaktan uzaktadır. Bu iktidar 200 den beri ülkeyi yönetiyor, hangi istedikleri kanunu çıkaramadılar? Hangi düzenlemeleri yapamadılar? 15 yıldan beri istedikleri gibi yönetemediler de, dünyanın hiçbir yerinde olmayan yetkileri mi alıp yönetebilecekler, biz inanmıyoruz. Onun için haykırarak korkusuzca  #HAYIR diyoruz" dedi.

Açıklamaya vatandaşlar ve esnaflar yoğun ilgi gösterdi.