GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Şubat 2022 Salı 14:53

Sosyal medya ilanı ile 1 milyonluk vurgun!

Iğdır'da sosyal paylaşım sitelerine hayvan satışı ile ilgili ilan vererek çok sayıda kişiyi dolandıran şebeke çökertildi. Düşük fiyatlarla koyun ve tosun satılacağı ilanıyla tuzağa düşürdükleri kişileri, kendilerine ait olmayan besi çiftliklerinde gezdirip 1 milyon lira dolandıran şebekenin 11 üyesi operasyonla yakalandı

Iğdır'da sosyal paylaşım sitelerine hayvan satışı ile ilgili ilan vererek çok sayıda kişiyi 1 milyon lira dolandırdıkları öne sürülen 11 şüpheli gözaltına alındı.

Kentte, 11 şüpheli, değerinden daha düşük fiyatlarla koyun ve tosun satılacağını belirten ilanları sosyal paylaşım sitelerinden paylaştı. İlanı gören çok sayıda kişi, hayvan alışverişi için kente geldi.

BAŞKALARININ BESİ ÇİFTLİKLERİNDE GEZDİRMİŞLER
Gelen kişileri, kendilerine ait olmayan besi çiftliklerinde gezdiren şüpheliler, anlaştıktan sonra paraları hesaplarına yatırmalarını daha sonra ise hayvanların teslim edileceğini söyledi. Fakat şüpheliler, alıcıların gönderdiği paraya rağmen hayvanları teslim etmedi.

ŞİKÂYETLER ÜZERİNE OPERASYON DÜZENLENDİ
Şikâyetlerin ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alıcıların yaklaşık 1 milyon lirasını dolandıran şüphelileri yakalamak için 7 Şubat'ta operasyon düzenledi.

11 ŞÜPHELİ GÖZALTIN ALINDI
Baskında 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 3'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye çıkarılan 8 kişiden 2'si de savcılık sonrası serbest kaldı. Mahkemeye sevk edilen 6 şüpheliden 2'si tutuklandı, 2'sine ev hapsi verildi, 2'sine de yurt dışı yasağı ile adli kontrol şartı uygulandı. (DHA)