GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Şubat 2023 Cuma 14:30

Somasporlu Melih kazada can vermişti... Sanığa 'iyi hal' indirimi!

İzmir'de Somasporlu futbolcu Melih Vardar'ın (27) hayatını kaybettiği, ağabeyi Semih Vardar'ın (31) yaralandığı kaza ile ilgili açılan davada mahkemeden karar çıktı. Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan yargılanan Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan’a ilk olarak iyi hal indirimi ile birlikte 3 yıl 4 ay ceza verildi. Kararı istinafa taşıyan Vardar ailesi cezanın arttırılmasını talep etti.

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Urla ilçesinde 14 Ağustos 2020'de Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan yönetimindeki otomobil, TFF 3'üncü Lig 3'üncü gruptaki Somaspor'da forma giyen futbolcu Melih Vardar ile ağabeyi Semih Vardar'ın bulunduğu elektrikli motosiklete çarptı. Kazada elektrikli motosikleti kullanan Semih Vardar yaralandı, Melih Vardar yaşamını yitirdi.

Gözaltına alınan otomobil sürücüsü sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmanın genişletilmesi üzerine hazırlanan bilirkişi raporunda Aydınhan'ın, kazaya tam ve asli kusurlu olarak neden olduğu belirtildi. Rapor sonrası tutuklanan Aydınhan, 1 ay sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KANINDA ALKOL ÇIKMIŞTI
İddianamede, soruşturma kapsamında istenen bilirkişi raporunda Semih Vardar'ın kusurlu olmadığı, otomobil sürücüsü Aydınhan'ın ise tam ve asli kusurlu olduğu aktarıldı. Kazanın ardından Aydınhan ve Semih Vardar'dan alınan kan örneklerinde, iki tarafın da 1.00 promil seviyesinin üzerinde alkollü oldukları belirlendi. Aydınhan hakkında 'taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma' suçunda 2 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezasıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarını istendi.

ASLİ KUSURLU BULUNDU
İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar çıktı. Mahkeme heyeti Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan’ı, asli kusurlu’ sabit görerek 4 yıl ceza verdi. Ardından bu cezayı iyi hal indirimi ile birlikte 3 yıl 4 ay’a düşürüldü.

BAŞKANLIĞI DÜŞEBİLİR
Verilen cezayı yetersiz bulan Vardar Ailesi kararı yargıya taşıyarak cezanın artırılmasını talep etti. Öte yandan verilen karar onandığında Ahmet Birol Aydınhan, heyeti Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevi de düşecek.

‘CEZASI ARTTIRILMALI’
Kararı Egedesonsöz’e değerlendiren Melih Vardar’ın ağabeyi Semih Vardar, kaza günü “Biz o gün kardeşimle birlikte ölüme terk edilmişti. İlk günden bu yana ‘Melih Vardar için adalet!’ demiştik. İstinaf aşamasında olan kararda, verilen cezanın yükselmesini istiyoruz. Adaletin tecelli edeceğini tüm kalbimizle inanıyoruz.” dedi.