GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Temmuz 2016 Perşembe 13:41

Sıkı denetim: İzmir didik didik arandı!

Başta eğlence mekanlarının bulunduğu Alsancak semti olmak üzere tüm kentte denetimlerde bulundu. Uygulamada 6 bin 979 kişinin GBT kaydını inceleyen polis, haklarında yakalama kararı bulunan 159 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı motorize, atlı ve asayiş ekipleri, başta eğlence mekanlarının bulunduğu Alsancak semti olmak üzere tüm kentte denetimlerde bulundu. Uygulamada 6 bin 979 kişinin GBT kaydını inceleyen polis, haklarında yakalama kararı bulunan 159 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların yoğun olarak deniz kenarlarını, parkları ve eğlence mekanlarını tercih etmesi üzerine denetimlerde bulundu. Motosikletli timler, atlı timler ve asayiş ekiplerinden oluşan 660 polis, başta Alsancak semti olmak üzere tüm kentte denetimlerde bulundu. Uyuşturucu ve bomba ihtimaline karşı eğitimli köpeklerin de kullanıldığı denetimlerde, polis toplam 6 bin 979 kişinin GBT kayıtlarını inceledi. Ayrıca şüpheli görülen kişilerin üzerlerinde ve araçlarında da arama yaptı.

Uygulama sonrasında, çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan 159 kişi gözaltına alındı. Yine çok sayıda araç ve motosiklete de el konuldu. Uyuşturucu madde ele geçirildi. (dha)