GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Temmuz 2016 Perşembe 11:10

Flaş: Valilikten İzmir için kritik uyarı: O saatler arasında…

Kent yine kavurucu sıcakların etkisi altında kalacak. Termometrelerin 40 dereceyi zorlayacağı periyot için Valilikten, “Özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direk olarak maruz kalınmaması hususunda vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir” uyarısı geldi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Temmuz ayını kavurucu sıcakların etkisi altında geçirmeye devam ediyor.

Kentte ve bölgede termometrelerin rekor seviyelere çıkmasına neden olan Afrika sıcakları önümüzdeki 5 gün yeniden etkili olacak.

Bu kapsamda İzmir Valiliğinden İzmir ve Ege kentleri için önemli bir uyarı geldi. Valilikten yapılan açıklamada, “Bölgemizde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığının, yarından (13.07.2016) itibaren önümüzdeki hafta başına kadar artarak, mevsim normallerinin 3 ila 9 derece üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Hafta sonuna kadar il merkezlerimizde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları;

İzmir’de 38, Aydın’da 41, Manisa’da 41, Balıkesir’de 40, Çanakkale’de 34 derece olacağı bekleniyor.

Yüksek hava sıcaklığının neden olabileceği olumsuzluklara karşı, başta yaşlılar ve çocuklar olmak üzere özellikle 10.00 ile 16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına direk olarak maruz kalınmaması hususunda vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan meteorolojiden alınan bilgilere göre İzmir’de Cuma ve Cumartesi günü en yüksek sıcaklıklar 38 dereceye kadar çıkacak. Kentte aynı periyotta nem oranı da zaman zaman yüzde 24’lere kadar gerileyecek.

İZMİR İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU