GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
4 Eylül 2023 Pazartesi 08:48

Sıcaklar Urla börülcesini de vurdu... Pazarda el yakıyor!

Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sibel Uyar, iklim krizi ve sıcaklık artışı sebebiyle Urla'da yetişen önemli bitkilerden olan börülcede verim düşüklüğü olduğunu belirtti
Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ - Ülkemizde börülcenin yetiştirildiği alanların başında gelen Ege Bölgesi'nde hasat zamanı geldi. Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi de börülce hasadına devam ediyor. Ayrıca hasat edilen taze börülceler, kooperatif tarafından da satışa sunuluyor.

Bununla birlikte hasadı zahmetli olan börülcede kuraklık dolayısıyla verim düştü. Hasadın beklentinin altında kalmasından kaynaklı pazar fiyatlarında artış yaşandı. 

'İSTEDİĞİMİZ VERİMİ ALAMADIK'
Egedesonsöz'e açıklamalarda bulunan Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sibel Uyar iklim krizi ve sıcaklık artışı sebebiyle Urla'da yetişen önemli bitkilerden olan börülcenin neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Uyar, "İlçemizde enginar ve bamyanın yanı sıra börülce de oldukça geniş alanda yetişiyor ancak bu yıl sıcaklık dolayısıyla börülcede istediğimiz verimi alamadık.Hasat döneminde topladığımız börülceleri taze şekilde vatandaşlarımıza sunuyoruz. Fakat çanak enginar ve börülce bu sene iklim değişikliğinden etkilendi" dedi