GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Tarım
1 Eylül 2023 Cuma 13:17

İhracat yasağı çare olmadı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yağ Sanayi Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Özduran, zeytinyağında ihracat yasağının iç piyasada fiyat düşmesine neden olmadığını kaydetti.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Geçtiğimiz ay, Ticaret Bakanlığı, dökme ve varilli zeytinyağı ihracatının, 1 Ağustos’tan itibaren 1 Kasım 2023’e kadar yasaklandığını duyurmuştu.

Ticaret Bakanlığı, dünyada azalan zeytinyağı rekoltesinin sebep olduğu artan dış talep ve dünya fiyatları sebebiyle yükselen dökme ve varilli zeytinyağı ihracatının yurt içi tüketici fiyatlarına olan olumsuz etkisinin devam ettiğini, 1 Kasım'a kadar ihracata yönelik ek tedbirler alındığını bildirmişti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yağ Sanayi Meslek Komitesi Meclis Üyesi ve UZZK Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Özduran konuya ilişkin Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunarak ihracat yasağının iç piyasadaki fiyatlara etkisi olmadığını söyledi.



İÇ PİYASADA RAHATLAMA YOK

Özduran, “İhracat yasağı devam ettiği için herkes malını elinde tutuyor. Üretici de fiyatların ne kadar olacağını bilemiyor. İhracat yasağı iç piyasada fiyatlar açısından bir rahatlamaya neden olmadı. Eylül sonunda rekolte çalışmalarında sona gelinince belirleyici olacak.Kasım ayında ihracat yasağı kalkacak ancak fiyatlarda herhangi bir düşüş yok” ifadelerini kullandı.