GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Aralık 2021 Cuma 10:59

Siber dolandırıcılardan akıl almaz yöntem!

Sosyal medyada aldatıcı mesajlar göndererek kullanıcıların bilgilerine erişim sağlayarak hesaplarını çalan siber dolandırıcılar çok sayıda vatandaşı mağdur etti.

EGEDESONSÖZ- Sosyal medyada kullanıcılara aldatıcı mesajlar göndererek hesaplarını ele geçiren siber dolandırıcılar, ele geçirdikleri hesaplardan paylaşımlar yaparak dolandırıcılık ağlarını genişletiyor. Son dönemde artan siber hırsızlık olaylarında İzmir'de de çok sayıda vatandaş polise başvurdu.

Kullanıcılara sahte hesaplar aracılığıyla bağlantı gönderen dolandırıcılar, kullanıcının gönderilen bağlantıya tıklaması halinde hesap bilgilerini karşı tarafa iletmiş oluyor. Böylece çaldıkları hesaba erişen dolandırıcılar şifresini değiştirerek hesap sahibinin girişini de engellemiş oluyor.

Ele geçirdikleri hesaplardan aldatıcı paylaşımlar yaparak o hesabın takipçilerini de ağlarına düşürmek isteyen hırsızlar, bazen ise ele geçirdikleri hesap sahiplerinin arkadaşlarından para veya kart bilgilerini de istiyor.

Bu yöntemle çok sayıda kişinin hesabını ele geçiren dolandırıcılar İzmir'de de birçok kişinin polise başvurmasına sebep oldu. Emniyete bağlı siber suçlarla mücadele ekipleri sosyal mecralarda yapılan sıkı denetimlere rağmen yaşanan bu tür dolandırıcılıklara karşı hesapların geri alınmasının çok zor olduğunu belirtirken, kaynağı belli olmayan yerlerden gelen mesajlardaki bağlantılara girilmemesi konusunda vatandaşları uyarıyor.