GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Aralık 2021 Cuma 09:04

Valilik vize verdi: O yerlerde çalışmalar pazar günü de sürecek!

Mahalli Çevre Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelyalı’da devam eden köprü yenileme çalışması, Türk Telekominikasyon’un kazı çalışmaları ve 4 inşaat faaliyeti için Pazar günleri çalışma izni verdi. Kurul ayrıca DSİ’ye ait depreme dayanıksız binalar için de 21:00’e kadar yıkım izni verdi. 

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) kararlarını yayımladı. İzmir Vali Yardımcısı İsmail Çorumluoğlu'nun başkanlığında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Mahalli Çevre görüşmelerinde kent açısından önemli kararlara imza atıldı. 

Yaz aylarının bitmesi ve yağışların başlaması ile kısıtlı çalışma saatlerinin yetersizliği sebebiyle süre artırımı talebinde bulunan kurum ve kuruluşların çalışma saatlerinin yeniden düzenlendiği kararlarda büyükşehir belediyesinin köprü güçlendirme çalışması, Türk Telekominikasyon’un kazı çalışmaları için haftanın yedi günü çalışma izni verildi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Göztepe Şehit Kerem Oğuz Erbay Güzelyalı Yaya Üst Geçidinin Güçlendirme Yapılması’ işini sürdüren Argan Mühendislik’in başvurusunu kamu yararına uygun bulan MÇK 15 Nisan tarihine kadar pazar günleri dahil 24 saat çalışma izni verdi. 

Türk Telekominikasyon da kurumlardan ve vatandaşlardan gelen yoğun talepleri gerekçe göstererek pazar günleri için de kazı çalışma izni verilmesini talep etti. Talebi değerlendiren kurul Pazar günleri 10:00 ile 19:00 saatleri arasında çalışma izni verilmesini uygun buldu. 

DSİ’YE AKŞAM 9’A KADAR YIKIM İZNİ
Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ise İzmir tesislerinin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Bornova’daki kampüs içinde yer alan depreme dayanaksız eski binaların yıkım çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanması için mesai saatleri dışında da çalışma izni isti. Kurul bu talep için de saat 21:00’e kadar çalışma izni verdi. 

4 İNŞAATA PAZAR GÜNÜ DE ÇALIŞMA İZNİ
Kurul, EA Akalın İnşaat’ın Konak Kültür Mahallesi’ndeki, Rota Yapı’nın Karşıyaka Tuna Mahallesi’ndeki, Onaylar İnşaat’ın Konak Mersinli Mahallesi’ndeki ve Karyapı’nın Bornova Evka-3 Mahallesi’nde devam eden inşaat çalışmaları için hafta içi 23:00’e kadar ve Pazar günleri ise 11:00-19:00 saatleri arasında çalışma izni verilmesine oy birliği ile karar verdi. 

MAVİŞEHİR’DE SÜRE KISITLAMASI
Kurul ayrıca Mavişehir Toplu Konutlar’da devam eden inşaat çalışmaları ile ilgili gelen şikayetleri de değerlendirdi ve çalışma sürelerini kısıtladı. Kurul daha önce verilen 08:00 ile 24:00 saatleri arasındaki çalışma iznini hafta içi için 23:00’e çekerken Pazar günleri için 11:00 ile 19:00 saatleri arasında sınırlandırdı. Kurul beton dökümleri için verilen 24 saat çalışma iznini devam ettirdi.