GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Kasım 2023 Pazartesi 14:35

Sertel Büyükşehir için yola çıktı… Görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yapan CHP İzmir geçmiş dönem Milletvekili Atila Sertel, “Ben üyemize ve İzmirlilere güveniyorum. İzmir için en iyisini yapmak için yola çıktım. Eğer nasip olursa sandık kurulursa desteğinizle beraber bu görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum. Ama şunu da söyleyeyim sonuç ne olursa olsun adaylığa başvuran bütün arkadaşlarıma, bütün dostlarıma başarılar diliyorum” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir eski Milletvekili ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanlığı ünvanını taşıyan Atila Sertel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

İl Başkanlığı binasına gelerek 31 Mart 2024 seçimleri için aday adaylığı dosyasını İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na teslim eden Sertel, sonrasında ise açıklamalarda bulundu.

ASLANOĞLU: BAŞARILAR DİLİYORUM
İlk olarak açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bildiğiniz gibi ülkemiz için, şehrimiz için çok önemli bir seçime doğru yol alıyoruz. Bu seçim sadece bir yerel seçim olmayacak. Hem yerel iktidarımızı sürdürdüğümüz hem de genel yürüyüşümüzü bir kez daha başlattığımız bir seçim olacak inşallah. İzmir'de otuz ilçenin otuzunda ve büyükşehir belediyesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağını hep beraber dalgalandırmak için çalışacağız. Sayın vekilim yeni bir yola çıkıyor hem partimize hem ülkemize çok uzun süreler hizmet etti. Partimizin gurur duyduğu yol arkadaşlarımızdan, abilerimizden biri. Çıktığı yolda kendisine başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

SERTEL: 32 YAŞINDA BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIM
İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na yönelik takdirlerini sunarak sözlerine başlayan Sertel, “Kıymetli il başkanım bu zor süreçte çok önemli bir görevi üstlendiniz. Ve İzmir gibi üçüncü büyük metropol kentin Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığının İzmir'deki temsilcisisiniz. İzmir'deki başarıda en büyük sorumluluğu yönetim kuruluyla birlikte başkan olarak üstlendiğiniz için öncelikle size teşekkürlerimi arz ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nde diktatoryal bakış açısını, Türkiye'ye yerleştirmek isteyen tek adam rejimi ülkemizde insanlarımıza kabul ettirmek isteyen ve insanlarımızı zam, zulüm dönemini yaşatarak gençlerimizi işsiz bırakarak, emeklilerimizi muhtaç bırakarak Türkiye'de baskıyla ve gazeteciler başta olmak üzere aydınları, çağdaş insanları, demokrat insanları, yurtsever insanları tutuklayarak bir korku iklimi yaratmak isteyenlere karşı çok büyük bir mücadele veriyorsunuz. O açıdan Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanının, il yönetiminin emrinde olduğumu ve onlarla birlikte bu siyasi mücadeleyi, karar ne olursa olsun sonuna kadar sürdüreceğimi bilmenizi isterim. Burada çok yakın arkadaşlarım var. Beni gençlik yıllarımdan, çocukluk yıllarımdan tanıyan ve benim siyasette attığım her adımda yanımda olan, beni izleyen çok yakın dostlarım, abilerim, arkadaşlarım, kardeşlerim var. Bugün ilk defa duygulanıyorum. İlk defa bir adaylık açıklarken sesim titriyor. Bunun nedeni şudur. Bu kent İzmir bana 1989 yılında 32 yaşında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yüksel Çakur'un basın ve halkla ilişkiler daire başkanlığını verdi. Ve ben belediyeciliğe çok genç yaşta, otuzlu yaşlarda, otuz iki yaşında başladım. Ve İzmir'de belediyecilik anlamında çok önemli bir süreci yaşadıktan sonra 34  yaşında sandığın kurulmasıyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin o onurlu, şerefli üyeleri milletvekili adayı yaptı. Sabah saat beş buçukta seçimi kaybettik. 160 oyla kaybettik. Hiç önemli değil dedik. Bu mücadele sürecektir. Ve 2015 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin ikinci bölgesinde benim abilerim, benim kardeşlerim, insanlarımız bana çok önemli bir görevi tebliğ etti. İzmir'de İzmir Milletvekili olarak seçti ve Ankara'ya gönderdi” diye konuştu.

İZMİRLİLER KİMSEYE TORPİL YAPMAZ
Kendisinin siyasette 2 tane dayısının olduğunu belirten Sertel, “Beni 20'li yaşlardan itibaren, okul çağlarından itibaren izleyen arkadaşlarım var. 50 yıllık dostlarım var burada. Bugüne kadar boğazımızdan tek haram lokma geçmedi. Bugüne kadar hep çalışarak, üreterek ve tırnaklarıyla kazıyarak Anadolu'dan gelen bir gencin mücadelesini İzmir'de onurla ve şerefle yaşadım ve devam ettim, devam ediyorum. Benim dileğim, isteğim şudur; Burada da kameralar önünde geçmişte olduğu gibi söylüyorum. Bırakın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 120 bin üyesi seçsin. O şerefli üyeler kimi seçeceğine, hangi konuda ne karar vereceğine inanın üstte siyaset yapanlardan, bizlerden, herkesten iyi bilir. Çünkü İzmirliler, laik, çağdaş, demokrat, yurtsever, Atatürkçü insanlardır. İzmirliler kimseye torpil yapmaz. Ben siyasette bir düstur edindim, benim siyasette iki tane dayım var. Birinci dayım üyelerimizdir. İkinci dayım da halkımızdır. İki dayım dışında siyasette hiçbir dayım ve olmayacaktır. Ben üyemize ve İzmirlilere güveniyorum. İzmir için en iyisini yapmak için yola çıktım. Eğer nasip olursa eğer sandık kurulursa desteğinizle beraber bu görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum. Ama şunu da söyleyeyim Sonuç ne olursa olsun adaylığa başvuran bütün arkadaşlarıma, bütün dostlarıma başarılar diliyorum. Her biri İzmir'i düşünecek. Cumhuriyet Halk Partili olmanın felsefesi şudur, temeli şudur. Ben olursam dünya var, ben olmazsam yıkılsın bu Dünya anlayışını asla kabul etmiyorum. Evet. Ben Cumhuriyet Halk Partisi   bayrağına sarılı  gömülmek isterim. Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ölünceye kadar böyledir. Bizim arayışımız parti içindeki demokrasidir. Ve o sandığın konulmasını canı yürekten istiyorum ama koymazlarsa da koymazlarsa da kural olarak şunu söylüyorum. Her şeye hazırım. Hiç kimseye gönül koymam. Hiç kimse de gönül koysun istemem. Biz bir aileyiz. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Yaşasın İzmir” dedi.