GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Kasım 2023 Pazartesi 14:16

Karabağlar meclis üyesi adaylık için yola çıktı

Karabağlar CHP Meclis Üyesi Can Ersoy, partisinden Karabağlar Belediye Başkan aday adayı oldu.

Yerel seçimlere yaklaşırken partilerde aday adaylık süreci hızlanmaya başladı.

Karabağlar CHP Meclis Üyesi Can Ersoy da partisinden Karabağlar Belediye Başkanlığı için yola çıktı. Ersoy, partisinden aday adayı olduğunu açıkladı.

CAN ERSOY KİMDİR?
Can Ersoy, 1966 yılında Ordu'da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ordu'da tamamladı. Eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde devam etti ve bölümünü başarıyla bitirdi. Akademik kariyerine ek olarak, 1988-1989 döneminde Avusturya-Salzburg Üniversitesi'nde Almanca dil
eğitimi aldı.

Askerlik görevini 1990-1991 döneminde dağ komando yedek subay olarak tamamladı. Sonrasında, İzmir'e yerleşerek kariyerine odaklandı. 1992-1996 yılları arasında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nda (KOSGEB) uzman olarak görev aldı. Daha sonra, İzmir Raylı Sistemi'nde elektromekanik kontrol mühendisi olarak YÜKSEL PROJE - LOUIS BERGER konsorsiyumunda bir yıl süren proje çalışmasında yer aldı.

1997-2000 yılları arasında, Fransız Lectra Systems firmasının Ege Bölgesi sorumluluğunu üstlendi. Aynı dönemde Belçikalı SIBELCO firmasının Türkiye'deki yatırım danışmanlığını yaptı. Yönetim Danışmanlığı ve Kalite Güvence Sistemleri alanlarında uzmanlık dereceleri ve belgelerine sahiptir.

2000 yılından bu yana, yapı sektörüne ürün geliştiren ve üreten EPM Yapı Kimyasalları şirketinin sahibi ve yöneticisidir.

Bunların yanı sıra, sivil toplum çalışmalarında da aktif rol oynamaktadır. Kendisi, 2003-2013 yılları arasında Bornova Rotary Kulübü'nde üyelik, dönem başkanlığı ve bölge başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca, 2011-2012 yılları arasında İzmir Zihinsel Engelliler Vakfı'nda yönetim kurulu üyeliği yapmıştır ve
İZORDER'in de kurucu üyesidir.

2019 Mart yerel seçimleri sonrasında CHP İzmir Karabağlar Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilen Can Ersoy, halen meclis üyeliği görevini sürdürmektedir. Ayrıca, şu anda oluşum sürecinde de aktif rol üstlendiği DİDER bünyesinde başkan yardımcılığı görevine devam etmekte ve TÜLOV çalışmalarında yer almaktadır.
Evli ve iki kız çocuğu babası olan Can Ersoy, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca bilmektedir.