GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ocak 2016 Cuma 19:33

Selvitopu’ndan rapor açıklaması: Alnımız ak!

Karabağlar Belediyesi'nde 2014 yılına ait denetim komisyon raporunda yolsuzluk yapıldığı iddialarıyla ilgili konuşan Başkan Selvitopu, “Alnımız ak” dedi.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Karabağlar Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Muhittin Selvitopu idaresinde gerçekleşti.

Gündem maddelerinin oylandığı mecliste Vatan Mahallesi’ndeki diyanete ait arazinin imar planında değiştirilmesi ve arazideki emsalin artırılması önergesi tartışma konusu oldu.

Müftülüğe ait olan Vatan Mahallesi’ndeki 30270, 30289, 30290, 31351 ve 31352 adalarda bulunan 1/1000 ölçekli imar planında resmi tesis ve karakol yeri olarak ayrılmış adaların birleştirilerek cami eğitim ve sosyal tesisler olarak değiştirilmesi ve KAKS=1:00 olan emsalin ise KAKS=2.00 olarak artırılması istenen önerge oy çokluğuyla uygun bulunmadı.

İBADETHANENİN ENGELLENMESİ…
Bunun üzerine söz alan AK Partili Azad Fazla, Karabağlar’ın böyle bir tesise ihtiyacı olduğunu söyledi. Bu konuda gerekli adımların atılarak iki partinin de evet oyu vermesi gerektiğini dile getirdi. Aksi takdirde ibadethanenin engellenmesi kamu vicdanında etki bırakacağını ifade etti. Olumlu karar verilmesi halinde ise yıllarca bu kararın saygıyla anılacağını söyledi.



YAZIK BU MECLİSE…

AK Partili Meclis Üyesi Bünyamin Demir konuyla ilgili olarak söz aldı. Demir, bu meclisin tarihi bir meclis olduğunu söyleyerek, “Tarihi bir meclis gerçekleştiriyoruz. Ya camiye hayır diyerek tarihe geçeceğiz ya da Karabağlar’ın geçmiş tarihine ek olarak önümüzdeki yıllar için güzel bir eserin kazandırılmasına evet demiş olarak tarihe geçeceğiz. Burada sadece bir caminin yapılması ile ilgili oylama değil… Eser kazandırmak için yapılan bir mücadele... Ben bu alanda imar komisyonunda 5 binlik planla uyumsuzluğunda bahsediliyor. Ret gerekçesi olarak bu öne çıkıyor. Biz yakın zamanda 5 binlik planları geçirmiştik. Ancak ne yazık ki bu 5 binlik plan reddedildi. Yazık bu meclise... Gerekçemiz bu olmamalıydı. İzmir’de 33 yıldır plancılık yapmış, bu kademelerde görev yapmış birisi olarak ufak bir olayı çözemediğinize ihtimal vermiyorum. Cami yapılmayacak, büyük bir kompleks yapılacak. Karabağlar’ın buna ihtiyacı var. Yakın çevresinde 1100 yataklı Yeşilyurt Hastanesi bölge hastanesi var. Şehir dışından hasta geliyor ve tedavi görüyor. Buraya gelen hastaların barınacağı yer yok. Burada yapılacak olan diyanet eviyle bu insanların ihtiyaçları da görülecek. Aşeviyle birlikte de fakir vatandaşlara, ihtiyacı olanlara sıcak aş verileceğini görüyorum. Yapılacak olan otoparkla trafik sorununa çözüm bulacağız. Buna hayır demenizin gerekçelerini anlamak mümkün değil. Sosyal demokrat arkadaşlar buna sessiz kalmayacak her halde” dedi.

CHP CAMİYE KARŞI GİBİ BİR ALGIYA İZİN VERMEM
Dini tesisin yapılmasına karşı çıkılmadığını söyleyen Selvitopu ise, tartışılan ve reddedilen konunun inşaat emsalinin iki katına çıkarılıp çıkarılmaması üzerine olduğu söyledi. ‘CHP cami istemiyor’ gibi algı yaratılmasına izin vermeyeceğini söyleyen Selvitopu, “Burada tartışılan konu yeni tesis yapılması veya yapılmaması değildir. Buna engel yok. Oraya her şey yapılabilir. Tartışılan konu mevcut inşaat emsalinin iki misline çıkarılıp çıkarılmaması konusudur. Burada sanki CHP dini tesise karşı gibi bir algı yaratılmasına müsaade etmeyiz. Burada konu yoğunluk artışıdır. Emsalin birden ikiye çıkarılmasıdır. CHP camiye karşı gibi bir şey yok. Bu emsalde camide yapılabilir engel yok” dedi.

AK Partili Azad Fazla’nın konuyu bakanlığa göndereceklerini ifade eden sözleri üzerine ise Selvitopu, “Siz bakanlığa götürüp, yeri bakanlığa tesisi ettirebilirsiniz. Fakat burası Karabağlar Belediye Meclisidir. Demokrasinin yerelde başladığına inanıyorsak saygı duyacağız. Bugün ülkemizde tartışılan konular farklı noktaya gider. Bu ifadelerinizi doğru bulmuyorum. Herkes düşüncesini söyleyecektir Yerelde alınan kararlar meclisindir. Meclise de saygı duymak zorundadır. Dini tesis çok güzel ve uygun olur” diye sert çıktı.



SELVİTOPU’NDAN HODRİ MEYDAN!

2014 yılına ait denetim komisyon raporunda 460 bin liralık yolsuzluk iddiaları haberleri üzerine Başkan Selvitopu meclis sonunda açıklamalar yaptı. Selvitopu, “Bugün basında denetim raporlarıyla ilgili gizlendi ifadeleri var. Bizin alnımız ak. Şeffafız ve açığız. Hiç bir şeyi gizleme derdimiz yok. Belediyenin her türlü hesabı, kitabı defteri açık… Devletin işleyiş sistemiz içerisinde kimseden çekincemiz yoktur. Her türlü denetimlere açığız. Şahıs olarak da asla yolsuzluk olan konuyu kapatmam. Tam tersine üzerine giderim. Denetim komisyonu raporu burada. 5 tane imza var. Bu raporda böyle iddialarda yok. Varsa iddianız savcılık oradadır. İki de bir kamuoyuna yalan yanlış şeyler söylemeyin. Belediye Başkanı da bu rapora göre hareket eder. Bu raporda böyle bir ifade bulunmamıştır Ahlaklı da değildir. İsteyen istediği yere gider. Çekincemiz korkumuz yoktur. Hangi dosyaların nasıl kapatıldığını hepimiz biliyor. Kalkıp da kimse bize böyle şeyler söylemesin. Hodri Meydan…” ifadelerini kullandı.

PAZARYERLERİ TEZGAH DEVİR TESLİM ÜCRETLERİ BELİRLENDİ
Mecliste Pazaryerleri, Esnaf ve Plan Bütçe Komisyon raporuna göre 2016 yılı tarife cetvelinde belirtilen tezgah devir ücretleri oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre Bozyaka Pazaryeri 3.000.00 TL, Esendere Pazaryeri 1.500.00 TL, Eserkent Pazaryeri 1.500.00 TL, Eskiizmir Pazaryeri 1.500.00 TL, Günaltay Pazaryeri 3.000.00 TL, Karabağlar Pazaryeri 3.000.00 TL, Kooperatifevleri Pazaryeri 1.500.00 TL, Limontepe Pazaryeri 500.00 TL, Uzundere-Yurtoğlu Pazaryeri 1.500.00 TL, Vatan Mahallesi Pazaryeri 1.500.00 TL, Yeşilyurt Pazaryeri 3.000.00 TL olarak devir teslim ücretleri belirlendi.