GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Ocak 2016 Cuma 18:23

Bucamar’dan dev konut projesi

Buca Belediyesi bünyesinde yer alan Bucamar, bir ilk olarak konut sektöründe önemli bir projeye imza attı. Kuruçeşme’de gerçekleşecek 115 konutlu projenin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Piriştina, “Bizim amacımız öncelikli olarak kamu yararıdır” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  Buca Belediyesi Şirketi Buca İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetleri A.Ş., Bucamar İnşaat markasıyla konut sektöründe önemli bir giriş yaptı.

Kuruçeşme’de hayata geçecek projenin Buca Tenis Kulübü’nde gerçekleşen kokteyl ile tanıtımı gerçekleşti.

BELEDİYE ŞİRKETLERİ HANTAL HALE GELDİ
Organizasyonda hayata geçecek proje hakkında konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, detaylı bilgi verdi.

Belediye şirketlerinin proje üretmesi gerektiğini söyleyen Piriştina, “Biz ekip arkadaşlarımızla bu belediyenin yasalarla tanımlanmış, yükümlülüğümüz olan işlerini hayata geçireceğiz. Bunları planladık, çalışmaya devam ediyoruz. Ama bir de Buca’da diğer belediyelerde de olan bir sorun tespit ettik. Belediye şirketleri kentin vergilerini toplayan ve proje üretmeyen, hantal şirketler haline geldi. Bu parayı döndürüyorlar. Ama bu şirketlerin projeleri hayata geçirmesi lazım... Bu kapsamda öncelik olarak bu projeyi gerçekleştirme kararı aldık. İnşaat sektörü bunlardan biri... Hedefimizde daha çok proje var. Amacımız asla özel sektörün talip olacağı şeyler değil. İşimizi biliyoruz, haddimizi biliyoruz. Belediye, belediyeliğini yapacak; özel sektör işini yapacak.  Bizim amacımız öncelikli olarak kamu yararıdır. Biz buradan kazandığımız parayla Buca’ya yardım eden bir yapıya ulaşacağız. Bu ilk bir adımdır ama bu adıma ilerleyeceğimizi koşacağımızı göreceğiz” diye konuştu.

TOPLAM 115 DAİRE
Bucamar İnşaat olarak arsa karşılığı konut inşaatı çalışmaları kapsamında ilk proje GNF inşaat tarafından gerçekleşecek. Kuruçeşme’de yapılacak ilk konut projesinde temel, Şubat 2016’da atılacak. Toplam bin 398 metrekare alan üzerinde gerçekleşecek projede 115 daire yer alacak. 40 ile 55 metrekare olarak planlanan konutların satış fiyatları ise 100 bin ila 135 bin TL arasında değişecek. İnşaatların bitiş süresi ise 14 ay olarak belirlendi.