GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Ekim 2024 Cumartesi 09:50

Selçuk'ta anlamlı etkinlik: Yuvam Olur Musun?

Selçuk Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nü İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Yuvam Olur Musun? Şenliği ile kutladı. Sokak hayvanlarını sahiplenerek yuva olan hayvanseverler şenliğe can dostlarıyla katıldı.

Selçuklu hayvanseverlerin ve çocukların yoğun katılımıyla gerçekleşen şenlikte Köpek Davranış Eğitmeni Yusuf Eroğlu köpek eğitimi ile ilgili bilgilendirici bir söyleşi yaparak köpek sahibi olan vatandaşların sorularını yanıtladı. Söyleşinin ardından Efes Selçuk Belediyesi Tiyatro Sorumlusu Gülhan Ayhan moderatörlüğünde Selçuk Belediyesi Yaratıcı Drama Kursu öğrencileri ve şenliğe katılan çocukların sergilediği yaratıcı drama etkinliği izleyicilerin beğenisini topladı. Yuvam Olur Musun? Şenliği’nin bir diğer etkinliği olan Süslü Pati Yarışması’nda hayvanseverler can dostlarını süsleyerek podyuma çıkardı. Çocuklardan oluşan jürinin verdiği tam puanlarla yarışmaya katılan tüm can dostlar birinci seçilirken, Efes Selçuk Belediyesi tarafından yarışmaya can dostlarına mama hediye edildi.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk’ta özel klinik işleten veteriner hekimlere ve Selçuk Köpek Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan veteriner hekimlere can dostlarına verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür sertifikası hediye etti.

SELÇUK BELEDİYESİ VE VETERİNER HEKİMLERİN CAN DOSTLARINA DESTEĞİ SÜRECEK
Selçuk’taki veteriner hekimlerle sokak hayvanlarına destek olmak için ortaklaşa çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaları devam ettireceklerini aktaran Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk’ta kendi kliniklerini işleten veteriner hekimlerimiz, barınakta çalışan arkadaşlarımız ve hayvanseverlerimizle bundan 1.5 ay önce bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantının sonucunda da neler yapacağımızı ve bundan sonra sokak hayvanlarına ilişkin nasıl bir strateji izleyeceğimizi tek tek belirledik. Belirlenen konular üzerine Sayın Kaymakamımız Oğuz Alp Çağlar ve İlçe Tarım Müdürümüz Mustafa Acargil ile de bir araya geldik. Bundan sonra nasıl bir yol haritamız olacağını biliyoruz. Çocuklara aslında sokaktaki canlarla bir arada yaşamanın nasıl öğretilebileceğini, nasıl sahip çıkacağımızı ve bundan sonraki adımlarımızın neler olacağını hep beraber tespit ettik. O yüzden özel kliniği olan veteriner hekimlerimize Efes Selçuk adına teşekkür ediyorum. Çünkü barınakta olan köpekler sahiplerini bulduğu zaman ilk aşılarını ücretsiz yapıyorlar ve uzun süreden beri bu şekilde destek oluyorlar. Ortaklaştıkları için her birine teşekkür ediyoruz. İmece usulü işler yapıyorlar ve bunu da bu şekilde devam ettireceğiz” dedi.

“BİZ YUVA OLMAKTAN YANAYIZ”
Sokak hayvanlarını ve barınakta yaşayan can dostları için hayvanseverlere çağrıda bulunan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Biz dedik ki; Yuvam olur musun? Yuva bir çatıdan ibaret değil, vicdandan ibarettir. Yuva aynı zamanda bir canlıya hayat, huzur vermek demek. O yüzden her zaman söylediğimiz gibi biz yaşatmaktan yanayız. Biz sahiplendirmekten yanayız. Biz yuva olmaktan yanayız. Efes Selçuk’ta çok fazla hayvan sever vatandaşımız var. Benim bugün bu etkinlikte gördüğüm o ki, çocuklar yeni hayvan severler olarak Efes Selçuk’ta büyüyecek” diye konuştu.