GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Ekim 2024 Cuma 19:45

Konak’ta ‘kalabalık’ meclis… Stratejik planlara oy çokluğu!

Konak Belediyesi'nin 2025- 2029 yıllarını kapsayan Stratejik Plan çalışması Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda görüşüldü. Meclis toplantısına siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Planlar görüşülürken iki grup arasında tartışmalar yaşandı. Tartışmaların ardından plan oy çokluğu ile kabul edildi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclisi, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu yönetti.

Mecliste tek gündem olarak 2025-2029 Stratejik Planı görüşüldü. Meclise oy çokluğu ile gelen rapor, gruplar arasında tartışıldı.

CHP Meclis Üyesi Ahmet Yıldız, raporun nasıl bir düzlemde hazırlandığını ve raporun vizyon ve misyonunu meclise anlattı.

AK PARTİLİ YAMAN: KATILIM SAYILARI DÜŞÜK KALMIŞ
AK Parti Meclis Üyesi İlhan Yaman, plana dair eleştirilerini dile getirirken, katılım sayısının düşük olduğunu belirterek, “Şeffaf ve ayakları yere basan bir plan olursa bu kabul görür ve kıymetli olur. Meclise getirilmesi gereken bir plan olarak görülüp sadece geçmiş yılların hedeflerini yükselterek devam edecek olursak bunun paydaşlarımıza bir katkısı olmaz ve ayakları yere sağlam basmaz. Planın ilk sayfalarında dikkat çeken bir veri yer alıyor. Paydaşlarımızla görüşmeler yapıldığından bahsedildi. 55 bin vatandaşımız var, 171 katılım var. Meclis üyelerimizin sayısı 37, katılım 11. 111 mahalle muhtarımız var, 54 tanesi katılmış. 1961 personelin 140 tanesi katılmış. Verilere baktığımız zaman bu planın oluşumunda katılım oranı çok düşük oldu. Paydaşlarımızın katkısının çok düşük olduğunu görüyoruz. Bana da SMS olarak geldi. SMS’i cevapladım ama SMS olarak mı gönderilmesi gerekiyordu o da ayrı bir konu. Paydaşlarımızın ne yazık ki çok da bir katkıda bulunmadığını görüyoruz” dedi.

YAMAN: PERSONEL MUTLU MU? – VATANDAŞ: BEN ÇOK MUTLUYUM
AK Partili Yaman eleştirilerini sürdürürken, mecliste yer alan bir vatandaş Yaman’ın ifadelerine karşı çıktı. Yaman, “Geçmiş yıllarda da baktığımız zaman değişen bir şey yok. Kopyala yapıştır dediğimiz buydu. Zayıf yönlerimizde kurum aidiyet duygusunun düşük olmasından bahsediliyor. İnsan kaynakları politikasının olmamasına değiniliyor. Personelimiz mutsuz mu?” derken bir vatandaş, “Ben çok mutluyum. Personel çok mutlu” dedi.

YAMAN’DAN YEŞİL ALAN ELEŞTİRİLERİ
Yaman, planda yer alan yeşil alanın eksikliğine dikkat çekerek, “Seçim vaatleriniz arasında ‘Yeşil Konak’ vardı. Yeşil alanlarımızı arttıracağız ifadeniz var. İmar yönetmeliğine göre kişi başı 7 m2 olması gerekiyor. Bir önceki başkanın hedefi 30 m2 idi. Konak’ta ise bu hedef yüzde 1,2 m2. Her yıl nüfus göçü veriyoruz. 2024 yılı bu göçe dur diyemezsek 2029’da 297 bin 300’e düşecek. 1,33 m2 olacak bu sayede. Nüfusumuz hiç azalmazsa 1,21 kalıyor. Park ve yeşil alan onarımı maliyetimiz 159 milyon TL. Bir önceki belediye başkanımızın hiç başlamadığı Ferahlı Cemevi var. Planda cem evi ifadesi bile yok. Konaklı paydaşlarımız nasıl katılım sağladı? Vatandaşlarımızın cem evi talebi varken?” dedi.

‘PLANIN AYAKLARI YERE SAĞLAM BASMIYOR’
Yaman, planın ayaklarının yere sağlam basmadığını belirterek, “İzlenecek yol haritasının değişmediğini görüyoruz. Gelir ve gidere göre denk bütçeyi yapabilirsek… Bugüne kadar gelirlerin gideri karşılama oranı yüzde 80. Ayakları yere sağlam basan ve tüm paydaşlarımıza etki edecek bir plan olmasını temenni ediyorduk. Bu yüzden oy çokluğu veriyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ YILDIZ: OVP’YE GÖRE PLAN ÇIKARDIK
CHP Meclis Üyesi Ahmet Yıldız, eleştirilere, “Personel giderleri çekincesi olduklarını söylemişlerdi. Şu an itibariyle 60 bandında. Seneye ise 54’ü hedefliyoruz. Gönül isterdi ki ekonomik buhran olmasaydı da biz de gelirlerimizi arttırsaydık. Gelir artırımı için farklı yöntemlere başvurduk. İller Bankası talebimize umarım karşılık gelir. SGK borçları için de takas yöntemi ile bütçeyi denkleştirmeyi hedefliyoruz. OVP’ye göre yıl sonu enflasyon yüzde 41,5’e çıkardı, biz de buna göre plan yaptık” ifadeleriyle cevap verdi.

AK PARTİLİ KERCİ: BAZI NOKTALARDA YER ALAN İFADELERİ ANLAMADIM
AK Parti Meclis Üyesi Ali Hakan Kerci, plana dair aklına takılanları dile getirerek, “Tarihi binaların katılmasına dair bir plan var, çok güzel. Kızılay Binası’na dair sözleşmeyi ise tek taraflı feshettik. İleri yaşam programında ise rakamlar düşüyor, yaşlı nüfusunun arttığı yerde bu düşüşü çok anlamadım. Gelir ve giderimizi eşitliyoruz diyoruz ama finansman ve borçlanma var. Her sene borçlanma artarak mı gelir ve gider eşitlenecek? Teknolojik imkanlardan faydalanmak diyoruz ama bazı noktalarda bu oranı yüzde 10’a çıkarıyoruz. Sokak hayvanları aşı sayıları aynı olarak girilmiş. Yeni çıkan bir kanun var, toplanmaya başladığı zaman sayılar azalmayacak. Bu durum da kafama takıldı” dedi.

CHP’Lİ UMDULAR: KES YAPIŞTIR İFADELERİNE KATILMIYORUM
CHP Grup Başkanvekili Kazım Umdular, plana gelen eleştirilere karşı çıkarak, “Bu planın kes yapıştır anlayışıyla yapıldığı düşüncesine katılmıyorum. Mutlaka her noktada katkılar vardır, bu katkılar evet azdır. Daha fazla olmalıdır. Bu katılımcılık anlayışına sahip olmayan bir söylem olduğunu söylemeyi gerektirmez. Başkanımız her gün mahalle muhtarlarımızı ziyaret ediyor, orada talepleri alıyor. Yüz yüze katılımcı yaklaşımı benimsiyor. Bu durum varken bunları söylemek ayıp oluyor. Plana baktığımızda toplumcu belediyecilik anlayışı ile misyona net bir şekilde ifadeler kullanılmış. Vizyona baktığımızda ise katılımcılığın altı çizilmiş” ifadeleriyle yanıt verdi.

MHP’Lİ PEYNİRCİ: TESCİLLİ BİNALARA MÜDAHALE ETMEZSEK 10 YIL SONRA YIKILACAKLAR
MHP Meclis Üyesi Ali Peynirci, plana dair eleştirilerini, “Konak’ta 20 yılı aşkın zamandır kentsel yenilenme bekleniyor. Her dönem dönüşüm çalışmaları sorun oluyor. Bu plan uygulama noktasında çözümsüz olacaktır. Yaklaşık 81 tanesinde imar sorunları yer almaktadır ve beraberinde sorunlar yer almıştır. Bu planın bu formülü çözmek konusunda eksik buluyoruz. Kamu otoritesini eksik görüyoruz. Turizm kimliği konusunda eksiklik çekiyoruz. Şahsi mülkiyette olan tescilli binalar Konak’ın tarihi zenginliği olmuştur, tarihi tescilli binalar gün geçtikçe yıkıma doğru gidiyor. Bu binaları korumak gerekirse kanuni düzenleme yapılmalı. Restore et, işlet, devret modeline geçilmeli olmazsa. Yatırımcı ile bina sahibini bir araya getirmeliyiz. Bu binalar 10 sene sonra yıkılacak böyle giderse” ifadeleriyle dile getirdi.

AK PARTİLİ ÖZEN: EMEKLİ OLACAK PERSONELLERİN KIDEM TAZMİNATINI DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?
AK Parti Meclis Üyesi İsmail Özen ise, personel sayısı ve emekli olacak çalışanlara dikkat çekerek, “Personellerimiz arasında 48 yaş üzerinde çalışan 600 üzerinde işçimiz var. Şu anda emekli olma hakkına sahip yaştalar. Duyduğum kadarıyla bir kısmı emekli olacak. Kıdem tazminatları oldukça yüksek. Planda bununla ilgili bir şey göremedim, bir çalışmanız var mı? Zabıtada çalışan 3-4 personelimiz var. Kadın personelimiz olmaması da ilginç. Bu konuda neler yapacaksınız?” dedi.

‘KAMUDA SİYASİ KADROLAŞMA YAZMIŞSINIZ, BİR HAFTA İÇİNDE YAŞANANLAR BUNU DESTEKLİYOR’
Özen, bir önceki meclis toplantısında yaşanan gerginliği dile getirerek, “Kamuda siyasi kadrolaşmaların artmış olması yazmışsınız. Bir hafta içinde yaşamış olduklarınız herhalde bu maddeyi destekliyor” dedi.

‘BİZ LUNAPARK DEĞİLİZ’
Raporda yer alan diğer konulara ve Başkan Mutlu’nun 6 aylık çalışmalarına değinen Özen, “Kaçak yapılaşma demişsiniz, 30 yıldır CHP yönetiyor. Bu yapılaşmaya izin veren yine sizsiniz. Buna engel olmazsanız bunu yazmak zorunda kalmazsınız. Kentsel dönüşüm için yeterli kaynak yok demişsiniz. Bütçeyi sizin hazırlamanız gerekiyor. Zorluk çekiyorsanız bunun altına girmemeniz gerekiyor. İlk 6 ayda çocuk eğlendirme dışında yaptığınız bir iş yok. Biz lunapark değiliz. Diğer konulara da el atmamız gerekiyor. 5 yıllık bütçemiz 63 milyar, Ahmet Bey yüzde 75 dedi. Ben yüzde 80 gerçekleşme oranı diyorum. 50 milyar TL tahsilat demek. Sadece genel yönetim giderleri 56 milyar TL. 6 milyar borçlanacağımız ön görülmekte. 5 senenin sonunda Konak Belediyesi’nin 1 milyar borcunun üzerine 6 milyar borç eklenecektir” dedi.

CHP’Lİ YILDIZ: 120’YE YAKIN EMEKLİLİK BAŞVURUSU VAR
Personel giderleri ve emeklilik rakamlarına değinen CHP’li Yıldız, “Çarpık yapılaşmanın sebebi imar affı. Sadece yerel yönetimler değil merkezi idarenin önemli tedbirler alması gerekiyor. Finansman ve dış borçlanmalar rakamlarını söyledi. 600 personelimizi olduğunu söyledi. 120 kişiye yakın emeklilik başvurusu var. Bu borçlanmaların kıdem tazminatı rakamları içerisinde yüzde 40’ı oluşuyor. İller Bankası’ndan umarım bunun kredisi gelir. Umarım bundan sonra yatırımlara katkımız yükselir” dedi.

AK PARTİLİ YILDIZ: PAZARTESİ GÜNKÜ SESSİZLİĞİN ARDINDAN KALABALIK BİZLERİ MUTLU ETTİ
Plana dair söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, meclisin kalabalığından memnun olduğunu belirterek, “Meclisimizin kalabalık olması çok hoş. Pazartesi günkü sessizlikten sonra kalabalık bizleri mutlu etti. Ortak akıl plan için çok önemli bir nokta. Plan olmazsa bütçeyi görüşemeyiz. Biz bütçeyi görüşemezsek faaliyeti görüşemeyiz. Bu bir seçim beyannamesi değil. Bunlar not alınacak işler değil. Somut projeleri göreceğiz, aynı oranları nasıl tamamlayacağımızı görmemiz lazım. Bu pencereden baktığımızda maalesef kopyala yapıştırı da geçtim geçen döneme göre somut olmayan bir plan var. Keşke kopyala yapıştır olsaydı” dedi.

‘İMAR BARIŞI VERİLEN BELEDİYENİN BİLE OLDUĞU YERLER VAR’
Kentsel dönüşümün gerekliliğine değinen Yıldız, “Konak her yıl 20 bin civarında göç veriyor. Yüzde 80’in üzerinde çarpık yapılaşmanın olduğu bir ilçe. İmar barış belgelerinde belediyenin bile olduğu bir yer. 30 yıl boyunca kendisini bile denetlememiş. Mesleki olarak siz görev yaptınız, kendi denetimini bile ortaya koyamadığımız bir ilçe. Deprem gerçeğinde binaları dönüştüremediğimiz bir ilçe. Ben bu kitaba baktığımda kentin meselelerini nasıl çözüyoruz, kaynağı nasıl çözüyoruz diye bir gözle inceliyoruz” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

‘PLANLAMALARA NEYE GÖRE YÜZDE 100 HEDEFİ KOYDUK?’
Kentsel dönüşüm planlama hedeflerine değinen Yıldız, “Dirençli bir kent tanımı koyduk. Çok güzel bir başlık. Şeffaf ve hesap verilebilir diye bir başlık koymuşuz. Ortak yaşam demişiz. Paylaşımcılık ilkesini koymuşuz. Ne kadar evrensel kelimeler. Kırılgan nüfus demişiz. Kültür ve sanat demişiz. Temiz, çevreci ve yeşil bir kent demişiz. Dirençli kentler kısmında planlamaları yüzde 100 tamamlamışız. Planlamaların çoğunu yapmadık, neye göre yüzde 100 bir hedef koyduk?” dedi.

‘KONAK’TA DÖNÜŞÜM İÇİN RADİKAL OLMAK ZORUNDASINIZ’
Kentsel dönüşüm için ayrılan bütçenin düşük olduğunu belirten Yıldız, “Üç planlama sahasında 57 bin konut var. Dönüşümü bekleyen 57 bin tane konut yapmamız lazım. Yüzde 25’i hedef aldığımızda 14 bin konutu bitiriyor olmamız lazım. Stratejik plan seçim beyannamesi değildir, resmi belgedir. 376 milyon TL tahmini rakam var. Bu yıl 85 milyon TL var. Bu anlamda döviz cinsinde bir gerileme yaşadık mı, belediye gelirlerimizde bir kayıp oldu mu? Sema Hanım döneminde borçsuz kalan bir dönemden borçların okyanus olduğu bir döneme geçiyoruz. 6 milyar bütçe öngörüyoruz, 175 milyon dolarlık bir bütçeye denk geliyor. Bugün borç batağında ilerleyen bir noktadasınız. 175 milyon dolarlık bütçe ile 600 dolar metrekare inşası ile ihtiyacımız olan para 30 milyon dolar. Yüzde 8 kentsel dönüşüm radikal kararı alırsanız olur ama yüzde 1,5 ile sabitlerseniz kentsel dönüşüm hayaldir. Bu mahallelerde o yüzden 10 yıllık doğalgaz tahattütü veriyoruz. Konak’ın dönüşümü için radikal olmanız gerekiyor. Eylem alanına dönüştürmeden kararlar almanız gerekiyor. Konak meclisi partinizin iç hesaplaşmasının yapıldığı bir salon değil” ifadelerini kullandı.

‘YANINIZDA ÇOK KİŞİ YOK AMA CUMHUR İTTİFAKI OLARAK KONAK’IN YANINDA TAVIR ALMAYA HAZIRIZ’
AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı’nın milletvekili olarak destek olabileceğini belirten Yıldız, “Kentsel dönüşüm bu plana göre hayal. Ceyda Hanım İzmir milletvekili. 30 ilçeye mektup yolladı, Konak için sizinleyim diye. Bu bütçe ile kentsel dönüşüm yapma ihtimalimiz yok. Vekilimiz Konak’ın yanında durmaya devam ediyor. Görünen o ki arkanızda çok fazla kişi yok ama biz Cumhur İttifakı olarak Konak’ın yanında tavır almaya hazırız” dedi.

‘176 MİLYON TL İLE FACEBOOK’TA TAKİPÇİ KOVALAYACAĞIZ’
Sosyal medyaya harcanan paranın yüksek olduğunu belirten Yıldız, “176 milyon TL’lik bir kaynak arıyoruz. Facebook, Instagram var. Sosyal medyaya öyle bir kaynak ayırmışız ki şaşırmıyorum. Kentsel dönüşüme ayırdığımız paranın yarısını Facebook’a ayırmışız. Belediye tarafından katılınacak fuarlar var, ne güzel. İki taneye gidiyoruz, her yıl iki taneye gidiyoruz. Ama 176 milyon ile Facebook’tan takipçi kovalayacağız. 240 tane tanıtım filmi yapacağız 5 yılın sonunda” ifadelerini kullandı.

YILDIZ’A ‘SÜRE’ ELEŞTİRİSİ
Meclise katılan vatandaşlar zaman zaman Yıldız’ın konuşmasının uzun olmasından dolayı eleştirilerde bulundu. Başkan Mutlu ise müdahale edilmemesi için vatandaşları uyardı. Yıldız, son olarak şu ifadeleri kullandı:

‘Başkan kendi kararını verir ve oluşturur’ diyen ve meclis üyeleri arkamda olduğu anlayışın maalesef pazartesi günü sizi nasıl bıraktığını gördük. Konak’ın olduğu her yerdeyiz. Süre dolması noktasında eleştirmektense not alarak dinlemenizi isterdim. 5 yıl öncekiler de dinleseydi bu kadar bütçe açığı olmazdı. Sorunların çözümü için buradayız.

BAŞKAN MUTLU: KONAK’TA ÇIKMADIĞIMIZ YOKUŞ YOKTUR
Son olarak eleştirilere cevap veren Başkan Mutlu, katılımcılık ile ilgili gelen eleştirilere, “111 mahallemiz var, yarısını seçimden önce gezmiştim. Seçimden sonra da bürokratlarımızla sokak sokak geziyoruz. Muhtarlıklarda oturmuyoruz. Çıkmadığımız yokuş yoktur. Pek çok sorunu yerinde aldık. Muhtarlarımız ile anketin önerisinde taleplerimizi aldık. Halkla buluşma toplantılarında Jandarma Alanı’na şu an havuz, çok amaçlı salon eklendi. Katılımcılık konusunda esnaf ve halkla iç içeyiz” diyerek cevap verdi.

‘HER MAHALLEYE ÜCRETSİZ KREŞLERİMİZ GELİYOR’
Kentte yoksulluğun derinleştiğini ifade eden Mutlu, “Biz çok derin bir yoksulluk yaşıyoruz. Lunapark dediniz ama çocuk şenliklerinde çocuklarımız çok mutlu oluyor. Bu yaz kimse memlekete gitmedi, ilk defa İzmir bu kadar kalabalık oldu. Lale Mahallesi’nde bir çocuk koşarak sarıldı bana, ‘beni tanıdın mı’ dedi. Çocuklara dokunmak bizim için çok önemli. Ücretsiz kreşlerimiz var. Kreş sayımızı arttıracağız ve ücret almayacağız. 20 bin TL’nin altında neredeyse kreş kalmadı. Çocukların eğitim alma hakkı gasp edilmiş durumda. Her mahalleden ücretiz kreş talebi geliyor” dedi.

‘CEMİL BAŞKAN’LA GÖRÜŞTÜK, ORTAK DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ’
Kentteki kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Mutlu, “Kentsel dönüşüm en önemli konu, evet planlar bitti. Yaklaşık 100 bin kişi dönüşüm bölgesinde. Bunların 18 uygulamaları yok, imar durumu alamıyorlar. Devam eden imar uygulamaları var. Su havzası ilan edilen alan tekrar yapılaşmaya açıldı, Gültepe’nin önünde engel kalmadı. Kentsel dönüşümdeki bütçe; imar parsellerinin elde edilmesi için harcanan bedel. Belediye inşaat yapamaz. İnşaat yapmanız beklenemez ama Cemil Başkan ile yaptığım görüşmede ortak bir dönüşüm bölgesi için görüştük. 3 boyutta bir görsel rica etti. Büyükşehir ile kısa zamanda bir dönüşümü yapalım istiyoruz. Anayasal hak olan sağlam bir yapıda yaşama hakkına sahip çıkmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YEŞİL ALAN ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Yeşil alan eleştirilerine cevap veren Mutlu, “Ferahlı’da cemevinden vazgeçtik. Ayrılan yere gittiğimizde bir mahalle ormanı ile karşılaştık. Farklı bir yerde yapacağız. Gittiğimiz yerde ilk işimiz park ve yeşil alan yapmak. 26 bin metrekaremiz var yeşil alan ve park için. Ege Mahallesi’nde halı saha için proje yapacağız. Gıda Çarşısı’nda yüzme havuzumuzu yapacağız. Mutlu kafelerimizin sayısını arttırmaya çalışıyoruz. Şu an aydınlatılan, kafeler konulan parklarımızın çalışması var” dedi.

‘HALK EĞİTİM MERKEZLERİ TASARRUFTAN DOLAYI ÖĞRETMENLERİ GERİ ÇEKTİ’
Belediyenin kurslarında Halk Eğitim Merkezi’nden gelen öğretmenlerin geri çekildiğini belirten Mutlu, “İleri yaş mutlu değil evet. Halk Eğitim Merkezleri’nden belediyelere gelen öğretmenler geri çekildi. Konak’ta ikamet eden 10 tane öğretmen ve yardımcı öğretmenler alacağız. Belediyeler halk eğitimden bu desteği alıyordu. Tasarruf tedbirleri sebebiyle öğretmenler geri çekildi. Bu kursları açacağız. STK’lar ile bunların altından kalkacağız. 15 kişi daha istihdam edebiliriz. Kurslar şu an işlevsizleşti” diye konuştu.

Emekli olacak olan personeller ile ilgili konuşan Mutlu, “Personellerimiz emekli olacak. Emekli maaşlarının daha da düştüğü yasa kapıda. Bizim personelimizin yaş ortalaması çok yüksek. Evet emekli olacaklar. 160 milyon TL ile ayırdık bunun için. İller Bankası’ndan kredi çekebilmek için görüşmeler yapıyoruz” dedi.

‘HARCAMALARIMIZ YOK ÇÜNKÜ SPONSORLARLA YAPIYORUZ’
Bütçeye dair mesajlar veren Mutlu, “Korumada yüzde 70 oranında veriler aldım Valilik’ten. 5 yılda 450 binayı onardı İstanbul Büyükşehir. Onlarla bir protokol hazırlığı içindeyiz. Tedbirler kapsamında kiralama yasağı var. Tescilli binalardaki personelleri çıkardık, kreşe dönüştürdük. Önümüzdeki dönemde bir takım gençlik merkezleri hazırlığındayız. Birçoğunu bütçede görmüyorsunuz. Fonlarla ve sponsorlarla çözmek durumunda kalıyoruz. Bizde şu an Sayıştay var, bizde harcama yok. 2025’te mali disiplinini sağlamış bir belediye olarak karşınıza çıkacağız. Festivalleri önemiyoruz aslında. İlkini hiç para harcamadan haftaya yapıyoruz. Alsancak’ta bir festival yapacağız. Bölge esnaflarını neşelendirmek istiyoruz. Belediye kaynaklarına sığınmadan Konak’ı sanatın kültürün merkezi yapmak istiyoruz” dedi.

‘KONAK’TA HURDACILIK SORUNU VAR’
İlçede hurdacılık sorunu olduğuna değinen Mutlu, “Konak’ta hurdacılık var. Yenisine ruhsat vermiyoruz. Kapılarını mühürlüyoruz. Bazı yerlere çok fazla hurda atıyorlar. Kamera sistemleri kurduk, gelen araçları takip ediyoruz. Atan araçlara ceza yazdık. Çok fedakar bir zabıta ekibimiz var, 7/24 nöbet tutuyoruz. Emniyet’ten de destek istedik. Kemeraltı’nda bile hurdacı var. Hukuki olarak da mücadele ediyoruz” dedi.

Başkan Mutlu’nun konuşmasının ardından plan oylama sunuldu. Plan, Cumhur İttifakı’nın ret oyu vermesinden sonra oy çokluğu ile oylandı.