GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2022 Pazartesi 21:27

Seçim sonrası ilk mecliste AK Parti’den öneri: Bilboarda borçları yaz başkan!

Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan, göreve geldikten sonra ilk kez Belediye Meclisi oturumunu yönetti. Özkan ve Güleç'ten boşalan komisyon üyeliklerine yeni isimler seçilirken, AK Parti Grup Başkanvekili Cemil Az, "2019 seçimleri sonrası belediyenin borçlarını bilboardlara yazmıştınız. Siz de göreve yeni geldiniz, ne kadar borçla devraldığınızı aynı şekilde bilboardlara yazdırın" dedi.

EGEDESONSÖZ - Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması sonrası Başkanvekili seçilen Erkan Özkan başkanlığında ilk Meclis toplantısı gerçekleştirildi. CHP'li Başkanvekili Erkan Özkan'a AK Partili meclis üyeleri başarılar diledi.

CUMHUR İTTİFAKI O KOMİSYONLARA ADAY GÖSTERMEDİ
2019 yerel seçimlerinde CHP'den Meclis üyesi seçilen ve Mustafa Kayalar tarafından başkan yardımcılığına getirilen Mustafa Akın, Başkanvekilliği seçimlerinde aday gösterilmemesine tepki göstererek partiden istifa ettiğini açıklamıştı. Akın, Meclis başkanlığına verdiği dilekçeyle, Mecliste Bağımsız üye olarak görevine devam edeceğini, gereğinin yapılmasını istedi. Meclis, Akın'ın bağımsız üyeliğini onayladı.

Başkanlık önergelerinin okunması ve oylanmasının ardından, Mustafa Kayalar ve Ertan Güleç'in geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırması nedeniyle Menderes Belediye Başkanvekili seçilen Erkan Özkan ve Meclis üyesi Ertan Güleç'in yer aldığı komisyonlara yeni isimler seçildi. Cumhur İttifakı'nın aday göstermediği söz komisyon üyeliklerine oybirliğiyle yeni isimler belirlendi. Buna göre, Hukuk Komisyonu'na Mehmet Sarıkaya, İmar ve Şehircilik Komisyonuna Gürsel Rüzgar ile Alper Sürücü, Kültür ve Turizm Komisyonuna Bülent Taşkıran, Eğitim ve Spor Komisyonuna ise İbrahim Binek seçildi.

AZ: KENDİNİZİ EMANETÇİ GİBİ GÖRMEYİN
Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanı Cemil Az, Belediye Başkanvekili olan Erkan Özkan'a yeni görevinde başarılar diledi. Özkan da bu temenni için Az'a teşekkür etti. Cemil Az, 2019 yılında, Mustafa Kayalar'ın o günkü belediye borçlarını bilboardlarda gösterdiğini hatırlatarak, Özkan'a, "Siz göreve yeni geldiniz, siz de belediyenin borçlarını bilboardlara yazın. Belediyenin ne kadar borcu olduğunu halk da bilsin. Menderes halkı artık sizden hizmet bekliyor. Bir açıklamanızda, ben emanetçiyim demiştiniz. Siz emanetçi olamazsınız. Kendinizi emanetçi gibi görmeyin" ifadelerini kullandı. Başkanvekili Erkan Özkan, borçların duyurulmasıyla ilgili Az'ın sözlerine gülümsemekle yetindi.

Menderes Belediye Meclisi, ikinci oturumu 3 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00'de gerçekleştirecek.