GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
11 Temmuz 2022 Pazartesi 11:43

Randevu var... Aşı yok!

Sağlık Bakanlığı'nın hatırlatma dozunun açıldığını duyurmasının ardından koronavirüs aşısı için Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nden aşı randevusu alan vatandaşlar gittiklerinde şokla karşılaştılar. Aşı olmadığını öğrenen vatandaşlar hastane yönetiminin durumdan habersiz olduğunu ileri sürdüler.

EGEDESONSÖZ - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 50 yaş üzeri ve risk grubundaki vatandaşların koronavirüs aşısı hatırlatma dozunu olmaları için yaptığı çağrının ardından Sağlık Bakanlığı, yeni aşı randevularını açtı. Aşı uygulaması için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), e-Nabız veya Alo 182 üzerinden randevu alınabilecek.

BioNTech aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek. Sinovac ve Turkovac’da hatırlatma dozu aralığı 3 ay olarak belirlenmişti. Aşı olmak isteyen vatandaşlar, Covid-19 aşısına ilişkin durumunu e-Nabız hesabından veya 2023’e kısa mesaj (SMS) göndererek öğrenebilecek.

VATANDAŞLAR: MAĞDUR OLDUK
Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması üzerine randevu alan vatandaşlar şaşkına döndüler. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre, Konak'ta bulunan Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne giden vatandaşlar aşı olmadığını öğrendiler.  Mağdur olan vatandaşlar hastane yönetiminin konudan habersiz olduğunu ileri sürdü. 

Videolarda durumu açıklayan bir vatandaş "Suat Seren Göğüs Hastanesi'nde aşı randevusu açıldı fakat bundan hastane yönetimin hiç bir şekilde haberi yok. Şu anda bekliyoruz. Doktorlar da bir şekilde yönlendirmeye çalışıyor. Ne doktorların, ne başhekimin haberi var. Bu kadar insan mağdur, bekliyoruz." ifadelerini kullandı.