GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Haziran 2016 Perşembe 19:26

RTÜK CHP İzmir’in gençlerinin o sloganına ceza yağdırdı!

RTÜK, CHP Buca Gençlik Kolları’nın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu izlediği grup toplantısında attığı sloganlar nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret’ten kanallara ceza yağdırdı.

EGEDESONSÖZ – Başkent’e giderek CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşmasını dinleyen Buca Gençlik Kolları üyelerinin bu toplantı sırasında attığı sloganlar yargıya taşınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakaret içeren sloganlara ilişkin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlatılmıştı. Süreçte AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk bizzat, Cumhurbaşkanı Erdoğan da avukatlarıyla aracılığıyla Kılıçdaroğlu ve gençler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu sloganlara ilk cezayı ise Radyo Televizyon Üst Kurulu kesti. RTÜK’ün bugün gerçekleştirdiği Üst Kurul toplantısında, CHP Grup Toplantısı’ndaki hakaret içeren sloganları canlı yayınlayan Can Erzincan, Habertürk, NTV, Ulusal, CNN Türk, Bengütürk ve Halk Tv kanallarına 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun'un 8. maddesi uyarınca oy çokluğuyla idari para cezası verildi.