GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Kasım 2023 Salı 09:44

Planlara komisyon onayı... Konak'ın silüeti değişecek!

Konak Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclisi İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti.

EGEDESONSÖZ – Konak Belediyesi’nin başlatmış olduğu etap etap imar planı çalışmalarına bir yenisi daha ekledi.

Son olarak Etüd Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Gürçeşme 1. Etap plan revizyonu meclis gündemine alındı. 

İsmet Paşa ve Mehtap Mahalleleri ile, Lale, Küçükada ve Ferahlı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı Kasım ayı olağan meclis toplantısında gündeme alınmıştı.

Yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı bölgenin imar planlarına İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından onay geldi.

Komisyon raporu 1 Aralık 2023 günü gerçekleşecek meclis toplantısında meclis üyelerinin onayına sunulacak. Raporun meclisten de geçmesi bekleniyor.

Gündem maddesi şu şekilde:

- Konak İlçe sınırları içinde İsmet Paşa ve Mehtap Mahalleleri ile, Lale, Küçükada ve Ferahlı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonunun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmarKentsel Dönüşüm Komisyonu raporu

BATUR: ŞEHİR MODERN SİLUET KAZANACAK
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur bu bölgenin planlanması ile ilgili “Beştepeler’den sonra Yenişehir’den Mersinli’ye uzanan ters L şeklindeki bölgemiz ve Gürçeşme bölgesinin planları var, şu anda ikisinin de üzerinde çalışıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili anayasayı bir buçuk yıl içinde tamamladık. Önümüzdeki altı ayda tüm bölgelerimizin planlarını bitireceğiz. Konak’ta kentsel dönüşüm planı hazırlanmayan bölge kalmayacak. Beştepeler ve Yeşildere projelerinin uygulanması ile uçaktan bakarken ya da Yeşildere yolundan geçerken gördüğünüz görüntü değişecek, şehir modern bir siluet kazanacak” ifadelerini kullanmıştı.