GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Kasım 2023 Çarşamba 14:17

Özel ile bir araya geldiler... Muhtarlardan Ankara’ya ‘Soyer’ çıkarması!

İzmir’in çeşitli mahallelerinde görev yapan 450 muhtar Ankara’ya gitti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşen muhtarlar 31 Mart 2024 seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tunç Soyer’i görmek istediklerini aktardı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de 14 ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından gözler 31 Mart seçimlerine çevrilmiş durumda.

İzmir’de aday adaylarının çıktığı ve mevcut başkanların yola devam etmek istediğini açıkladığı süreçte ise kulisler hareketlenmeye devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN KİM ADAY OLACAK?
İstanbul, Ankara ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlarının açıklandığı süreçte İzmir’de partinin adayı henüz açıklanmazken kimin aday gösterileceği ise merak konusu olmuştu. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yeni dönemde de aday aday olduğu İzmir’de bir çok aday adayı başvurusu gerçekleştirilirken kulislerde de yoğun çalışmalar yapılmaya devam ediliyor.

Belediye başkanlarının adaylık süreci için Ankara’ya gittiği süreçte Soyer’i destekleyen ekipten çok sayıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ederek ‘Soyer’i aday görmek istiyoruz’ mesajı verdiği iddia edilmişti.

MUHTARLAR DA ANKARA’DA
Tunç Soyer’in aday olması için bir çok kesimden CHP Liderine yapılan ziyaretlere bir yenisi daha eklendi. İzmir’in çeşitli mahallerinde görev alan yaklaşık 450 muhtar  Ankara’ya gitti. İlk olarak Anıtkabir ziyaretinde bulunan muhtarların günün ilerleyen saatlerinde CHP Genel Başkanı Özel ile bir araya geldi. 

Edinilen bilgilere göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer’in aday gösterilmesi talebini Özel’e iletecek olan muhtarlar ayrıca belediye ve muhtarlıklar arasındaki uyuma dikkat çekerek yapılan çalışmaları sundu. Muhtarların ayrıca mahallelerindeki Soyer’e yönelik tutumu da Genel Başkan’a aktardı.

Muhtarlar ayrıca genel başkan özel ile de bir toplantı gerçekleşti