GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
19 Ocak 2024 Cuma 15:26

Otellere festival dopingi… Karaburun kapalı gişe!

Yarın başlayacak ve iki gün sürecek Karaburun Nergis Festivali öncesi ilçedeki tüm otellerin, hatta pansiyonların bile dolduğu öğrenildi. Turlarla çeşitli kentlerden, hatta yabancı ülkelerden ziyaretçiler de beklenirken, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan tüm yurttaşları festivale davet etti.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Karaburun, hafta sonunda iki gün boyunca mis kokulu festivalde binlerce misafirini ağırlayacak. 6. Kez gerçekleştirilecek olan festival, ünlü sanatçı Haluk Levent konseriyle renklenecek. Yaklaşık 200 bin kişinin katılması beklenen festival öncesi Karaburun’da tatlı bir telaş yaşanıyor. Üreticiler, nergislerin kesimini tamamlarken, ilçedeki 88 otel, pansiyon ve kamping alanında rezervasyonların dolu olduğu, ancak rezervasyon iptali ile yer açıldığı bildirildi.

YURTDIŞINDAN BİLE ZİYARETÇİLER BEKLENİYOR
Yarın (cumartesi) başlayacak ve iki gün sürecek festivale tüm İzmirlileri davet eden Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, otellerde yer bulmanın mümkün olmadığını, ancak otelden ayrılan olduğu takdirde yer açıldığını duyurdu.

Pansiyonlarda da doluluğun yüzde 100’e yaklaştığını belirten Başkan Erdoğan, şunları söyledi:

“Tur şirketleri, festival kapsamında binlerce misafiri ilçemize taşıyacak. Geçen yıllarda olduğu gibi yine Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerimizi bekliyoruz. Geçen yıl Güney Kore’den bile bir otobüs turist gelmişti. Ayrıca Belçikalı, Fransız ve Alman turistleri de ağırlamıştık. Bu yıl özellikle Fransa ve Almanya’dan çok konuğumuzun olacağını düşünüyorum. Festival için açtığımız stantların hepsi dağıtıldı. Yerel lezzetlerle ilgili stantlar da açıldı ve üretici kadınlarımız o stantlarda hizmet vermeye hazır. Üreticilerimiz nergisleri taze taze kesti. Geçen yıla göre daha az nergisimizin olduğunu biliyoruz ancak mevcut nergislerimiz herkese yeter. Cumartesi akşamı, sanatçımız Haluk Levent’in konserinde olacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesinin pop orkestrası ve çeşitli gösteriler, festivalimize renk katacak. Son yılların en kalabalık iki gününü yaşayacağımızı düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz ekonomik krize rağmen en az 200 bin insanımızı bir araya getireceğimizi, ilçe ekonomisine önemli bir katkı konulacağını düşünüyorum ve tüm İzmirlileri, tüm yurttaşlarımızı festivalimize bekliyoruz.”

BİR DEMET NERGİS EN AZ 150 LİRA OLACAK
Karaburun’da, geçen seneye göre daha az nergis ekimi yapıldığı öğrenildi. Bu yıl bir demek nergis çiçeğinin 150 liradan satılması bekleniyor.