GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Nisan 2023 Salı 13:40

Oğuz’dan istifa eden ilçe başkanına yanıt: Gülderen Hanım İzmir’i iyi bilir!

Memleket Partisi İzmir Başkanlığı görevinden istifa edip İzmir 1. Bölge’den aday olan Cüneyt Oğuz, listelerin liyakattan uzak olduğu ve adayların son ana kadar kendilerinden saklandığı gerekçesiyle istifa eden Menderes İlçe Başkanı Abdurrahman Ergenay’ı sert bir dille eleştirdi: “Abdurrahman başkanın adaylık istediğini Egedesonsöz’deki haberden öğrendim. Merak etmesin, 3. Sıradaki Gülderen Hanım, İzmir’de okumuş, yüksek mimar olmuş biri ve kentin sokaklarını çok iyi bilir.”

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Memleket Partisi İzmir Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Hazırlanan listelerde liyakata uyulmadığı, İl Başkanı Cüneyt Oğuz’un adaylığını twitter’dan öğrendiği gerekçesiyle yönetim kurulu ile birlikte istifa eden Memleket Partisi Menderes İlçe Başkanı Abdurrahman Ergenay’ın istifa etmesi, gerilime yol açmıştı. Eski İl Başkanı, milletvekili adayı Cüneyt Oğuz, Ergenay’ı sert bir dille eleştirdi.

İZMİR'DEKİ O İLÇEDE LİSTE İSTİFASI

ADAY OLMAK İSTEDİĞİNİ EGEDESONSÖZ’DEN ÖĞRENDİM
Cüneyt Oğuz, “Menderes ilçe başkanımızın milletvekili aday adayı olmak istediğini ben Egedesonsöz’ün haberinden öğrendim. Meğer 1. Bölgede 3. Sıraya adının yazılmasını istiyormuş. Böyle bir beklentisi olduğunu bilmiyordum” derken, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Dosya alma işlemini benden değil, Ankara’dan yapması gerekirdi. Bunu da bildiğini sanıyorum. Dosya alabilir miyim, diye bana da gelmedi. Benden, gel aday adayı ol, dememi beklemiş olabilir; onu bilemem. Oysa ben kendim bile aday olacağım demedim, Genel başkanımızın isteği üzerine aday oldum. Üçüncü sıraya ismi yazılan Gülderen Özafacan Zeğerek arkadaşımızın yerinde olmak istemiş anlaşılan. Gülderen Hanımınkökü İzmirli olmayabilir ama ailesi İzmir’de ikamet ediyor. Kendisi Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde okumuş. Abdurrahman başkan hiç merak etmesin, Gülderen hanım İzmir’in sokaklarını iyi bilir. Kendisi yüksek mimardır. Tarihi yapıların restorasyonu konusunda uzman biri. Türkiye’de önemli bir isim bu konuda. Aynı zamanda Memleket Partisi Parti Meclisi üyesidir. Kendisi kadın olmasına rağmen partide gösterdiği performansla öne çıkan, herkesin saygısını kazanan, cumhuriyetçi, Atatürkçü biri.  Gülderen hanım ile ilgili söylediklerinden dolayı Abdurrahman başkanı bu konuda haksız buluyorum. Abdurrahman Başkanın o sıradan aday olacağını sizden öğrendim. Her şey bir yana, kimin aday olacağına ben karar vermiyorum ki, Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce veriyor. Benim adaylığım da Sayın İnce’nin talimatıyla oldu.”