GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Nisan 2023 Salı 08:53

İzmir'deki o ilçede liste istifası!

Memleket Partisi’nin Menderes kurucu İlçe Başkanı Abdurrahman Ergenay, adayların isimlerinin kendilerinden bile saklandığı ve listenin liyakattan uzak olduğu gerekçesiyle, 14 kişilik yönetim kuruluyla birlikte istifa etti. Ayrıca Seferihisar ve Torbalı İlçe başkanlarının da istifalarının ceplerinde olduğu öğrenildi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Memleket Partisi İzmir adaylarının açıklanmasının hemen ardından örgütte kopmalar başladı. Partinin İzmir’de kurulan ilk ilçe örgütünün Başkanı Abdurrahman Ergenay, listenin liyakattan uzak olduğu ve gizli tutulan isimlerin ilçe başkanlarına bile söylenmediği gerekçesiyle istifa ettiğini açıkladı. Ergenay ile birlikte 14 kişilik yönetim kurulu da partiden istifa etti.

O ZAMAN BİZİM NE FARKIMIZ KALDI?
İl Başkanı Cüneyt Oğuz’a sert eleştirilerde bulunan Memleket Partisi Menderes İlçe Başkanı Abdurrahman Ergenay, “Liyakat denen bir şey var. Birinci sırada İl Başkanı Cüneyt Oğuz olabilir, ikinci sıradaki Genel Başkanın kontenjanıdır. O da olabilir. Fakat üçüncü sıradaki kadın adayı kimse tanımıyor. İzmir’de bir yere bıraksanız kaybolur. Liyakat bunun neresinde?” diye çıkıştı. Ergenay, eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

“Biz CHP’ye niye kızıyorduk? Liyakat yok, emeğe saygı yok, tepeden atamalar yapılıyor diye kızmıyor muyduk? Örgütlenme tabandan tavana değil, tavandan tabana oluyor diye kızmıyor muyduk? Şimdi bizim CHP’den ne farkımız kaldı? 4 Eylül 2020’den beri, 2,5 yıldır partinin ilçe kurucu başkanı olarak görevdeyim. Maddi manevi çok büyük katkılarım oldu. Bunca emeğin hiç mi hatırı olmaz? Ayrıca 25 ilçe başkanı var. Onların yok sayılması doğru değil. 300 ilçe yöneticisinin emeğine saygısızlık, bu liste.”

OĞUZ’UN ADAYLIĞINI TWİTTER’DAN ÖĞRENDİM
İl Başkanı Cüneyt Oğuz’un 1. Bölge’nin ilk sırasına, Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven’in 2. Bölge’nin tepesine yazıldığını ve Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilen listeyi, Twitter’dan öğrendiğini ve buna çok üzüldüğünü belirten Abdurrahman Ergenay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cüneyt başkan, adını ilk sıraya yazmış. Hakkıdır. İl başkanının zaten aday olması gerekirdi. Buna itirazımız olamaz. Aday adayı olmak istedim ancak beni oyaladılar. Sonuçta ayak oyunlarına kurban gittim. Dosya vermiş olsaydım, paşa paşa listeye yazmak zorunda kalacaklardı. Yönetim Kurulu ile yaptığım toplantıda istifamı arkadaşlarıma bildirdim. Onlar da benimle birlikte ayrılma kararı aldılar.”

Memleket Partisi Menderes İlçe Başkanı Abdurrahman Ergenay’ın ardından, Seferihisar İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ve Torbalı İlçe Başkanı Serhan Keçici’nin de istifa hazırlığında oldukları öğrenildi.